Misterioase mesaje venite din spațiu: Astronomii uimiți de ”bătăile inimii” detectate dintr-un loc necunoscut VIDEO

0
78

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 02:23

127 citiri

Astronomii de la Institutul de Tehnologie din Massachussetts și de la alte universități din Statele Unite și Canada au rămas uimiți când au detectat cu ajutorul telescopului CHIME un mesaj radio foarte ciudat și persistent, de origine necunoscută. Misteriosul semnal radio a fost precum ”bătăile inimii” și a provenit dintr-o galaxie aflată la aproximativ un miliard de ani-lumină distanță.

Semnalul este clasificat ca o explozie de unde radio rapidă (FRB-fast radio burst), de origine astrofizică necunoscută, care de regulă durează cel mult câteva milisecunde. Cu toate astea, acest nou semnal detectat persistă până la trei secunde, de aproximativ 1.000 de ori mai mult decât o explozie de unde radio tip FRB medie, potrivit MIT.

”Nu există multe lucruri din univers care să emită semnale strict periodice. Exemple pe care le cunoaștem în propria noastră galaxie sunt pulsarii radio și magnetarele, care se rotesc și produc o emisei similară unui far. Și credem că acest nou semnal detectat ar putea fi un magnetar sau un pulsar”, a spus Daniele Michilli de la MIT.

Echipa de astronomi speră să detecteze mai multe semnale periodice din această sursă, care ar putea fi apoi folosite ca un ceas astrofizic.

Descoperirea a fost publicată în revista Nature pe 13 iulie 2022, de către o echipă de la MIT. Prima explozie FRB a fost descoperită inițial în 2007 și de atunci, sute de astfel de fulgere cosmice de unde radio au fost detectate din diferite puncte ale universului.

Descoperire extraordinară, ce arată că nu suntem singuri în univers: Blocuri de viață găsite în Calea Lactee VIDEO

”Descoperirea a fost ceva neobișnuit. Nu numai că semnalul a fost unul foarte lung, a durat aproximativ 3 secunde, dar au existat vârfuri periodice care erau remarcabil de precise, emițând la fiecare fracțiune de secundă – bum, bum, bum – ca o bătaie a inimii. Aceasta este prima dată când semnalul în sine este unul periodic ”, a spus Michilli.

Semnalul a fost denumit FRB 20191221A și este cel mai clar model periodic, detectat până în prezent în lume. Sursa sa se găsește într-o galaxie îndepărtată de Pământ.

[embedded content]

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here