Misterul de la Tunguska descifrat de NASA. O explozie colosală, de 1.000 de ori mai puternică decât la Hiroshima, a lovit Pământul VIDEO

0
7

Duminica, 02 Ianuarie 2022, ora 04:20

530 citiri

Un eveniment neobișnuit s-a produs pe 30 iunie 1908 la Tunguska, în regiunea Siberia din Rusia. O undă de șoc colosală a lovit Pământul, cu o putere uriașă, de peste 1.000 de ori mai mare decât explozia bombei nucleare de la Hiroshima. Acum, NASA a descifrat misterul concluzionând că a fost vorba de un asteroid care a intrat în atmosferă, cu o viteză de aproximativ 54.700 de kilometri pe oră, și s-a dezintegrat brusc.

Analiza Agenției Spațiale americane privind evenimentul de la Tunguska a fost prezentată la Centrul de cercetare Ames din Silicon Valley și publicat ulterior în revista Icarus, potrivit NASA.

În urmă cu 113 ani, o explozie gigantică s-a produs la Tunguska, în Siberia, Rusia, ea culcând la pământ copacii de pe o suprafață de 200.000 de hectare, arzând solul și creând unde de șoc, care au fost detectate în întreaga lume.

”Tunguska este cel mai mare impact cosmic, la care au fost martori oamenii moderni. Este, de asemenea, caracteristic tipului de impact împotriva căruia este posibil să ne protejăm în viitor”, a spus David Morrison, cercetător în științe planetare al NASA.

Un faimos fizician britanic trimite un avertisment lumii: ”Sfârșitul timpului este inevitabil” VIDEO

Modelele utilizate de către experți au ținut cont și de impactul asteroidului care a lovit orașul Chelyabinsk, Rusia, în 15 februarie 2013, cu o putere de 550 de kilotone TNT și care a explodat în atmosferă.

Cercetătorii au stabilit că evenimentul de la Tunguska a fost produs de explozia unui asteroid cu dimensiunea cuprinsă între 49 și 80 de metri lățime, care a pătruns în atmosferă cu o viteză de 54.700 de kilometri pe oră și a provocat o energie de 10 – 30 de megatone, de peste 1.000 de ori decât bomba de la Hiroshima din 1945.

Un savant american anunță catastrofa globală: Începe extincția în masă pe Pământ

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here