Misterul paradoxului Fermi: Adevărul terifiant pentru omenire legat de civilizațiile extraterestre VIDEO

0
348

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 02:00

505 citiri

Un fizician celebru, Enrico Fermi, s-a întâlnit la masă cu colegii săi la Los Alamos, New Mexico, în 1950 și a discutat diverse probleme legate de populațiile inteligente extraterestre. La un moment dat, el a exclamat către ceilalți: ”Unde sunt toți ceilalți?”, practic Paradoxul Fermi, făcând referire la alte civilizații din univers.

Paradoxul Fermi vorbește despre dihotomia dintre marea probabilitate ca inteligența extraterestră să existe în spațiu și faptul că nu avem dovezi că extratereștrii sunt reali, potrivit Live Science.

Acest paradox a fost descris de autorul britanic de science-fiction, Sir Arthur C. Clarke, astfel: ”Există două posibilități: fie suntem singuri în univers, fie nu suntem. Ambele sunt la fel de terifiante”, pentru omenire.

Mulți experți și astronomi, printre care și Seth Shostak de la Institutul SETI al NASA (Search for Extraterrestrial Intelligence – Căutarea inteligenței extraterestre) din Statele Unite, s-au confruntat cu această dilemă, așa cum se poate vedea din videoclipul de mai jos.

De ce, având în vedere multitudinea de planete și stele din Calea Lactee (și din univers), nu am auzit și nu am găsit pe nimeni? Această problemă a fost denumită Paradoxul lui Fermi și există o serie de soluții posibile.

Un faimos fizician britanic trimite un avertisment lumii: ”Sfârșitul timpului este inevitabil” VIDEO

Un instrument NASA va putea rezolva Paradoxul Fermi

Să spunem că Agenția spațială americană NASA a descoperit, doar în ultimele două decenii, peste 4.000 de planete dincolo de Sistemul nostru Solar. Având în vedere că viața a apărut pe Pământ, ne-am fi așteptat ca ea să înceapă cel puțin într-un alt loc, pe o planetă dincolo de Terra, în ultimii aproape 14 miliarde de ani ai universului.

Printre soluțiile vehiculate de astronomi de rezolvare al Paradoxului Fermi, este faptul că omenirea nu a căutat suficient în univers pentru a descoperi o altă viață, iar călătoria interstelară este foarte dificilă.

Descoperire istorică a fizicienilor de la Harvard: O nouă stare a materiei, nemaivăzută pe Pământ VIDEO

În plus, distanțele față de Pământ și între sistemele stelare sunt uriașe, ceea ce face practic inaccesibile umanității aceste lumi, datorită lipsei unei tehnologii care să permită construirea unor nave spațiale care să atinge viteze foarte mari.

În altă ordine de idei, extratereștrii inteligenți ar fi putut decide, pur și simplu, să nu ne viziteze niciodată sau să o fi făcut-o cu mult timp în urmă.

Sunt unii experți, precum fizicianul britanic Brian Cox, care consideră că suntem singuri în univers. Dar, cei mai mulți oameni de știință susțin că acest lucru este puțin posibil, iar speranțele descoperirii unor civilizații inteligente și a rezolvării Paradoxului Fermi vor crește, odată cu lansarea noului telescop spațial al NASA, James Webb, în 22 decembrie 2021.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here