Motivele pentru care angajații români ar renunța la job fără să anunțe compania

0
252

Motivele pentru care angajații români ar renunța la job fără să anunțe compania

73% dintre angajați ar renunța la noul job fără să anunțe angajatorul dacă ar interveni situații cu care nu sunt de acord. Pentru 25% un motiv ar putea fi obligativitatea vaccinării, arată un studiu realizat de BestJobs.

După ce 87% dintre candidați au declarat că li s-a întâmplat să meargă la interviuri care păreau promițătoare, dar în urma cărora nu au mai primit niciun semn de la recrutor, platforma BestJobs a vrut să descopere și realitatea din cealaltă tabără, a celor care ar renunța la un job început de curând fără să mai răspundă la telefon.

Astfel, cel mai recent sondaj-fulger realizat de companie scoate în evidență motivele pentru care angajații și-ar supune noii angajatori fenomenului de „ghosting” la rândul lor.

27% dintre respondenți au spus că nu văd necesar un asemenea comportament și consideră că plecarea trebuie anunțată indiferent de motivul care a dus la această decizie. În plus, tot aceștia consideră că ar fi imatur să nu anunți, cu atât mai mult cu cât din discuția cu angajatorul poate reieși feedback valoros și constructiv pentru ambele părți.

Poivit studiului, 73% dintre candidați ar renunța la noul job în perioada de probă fără să anunțe angajatorul, dacă întâmpină situații pe care le consideră neplăcute, deși procesul de schimbare a jobului poate dura până la 6 săptămâni în cazul angajaților white collar și chiar până la 6 luni în cazul angajaților din categoria gold collar.

Dintre aceștia, 27% consideră imorală impunerea vaccinării și ar fi determinați să părăsească jobul fără păreri de rău.

„Chiar dacă proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului privind COVID-19 este momentan în dezbatere și nu a fost încă luată o decizie, o bună parte dintre candidați își arată îngrijorarea cu privire la acest scenariu. La polul opus însă, doar 1% dintre respondenți au spus că s-ar simți îndreptățiți să renunțe la un job nou dacă descoperă despre colectiv că este majoritar împotriva vaccinării”, se arată într-un comunicat BestJobs.

În același timp, 54% dintre susținătorii deciziei de a părăsi un job în perioada de probă fără a notifica angajatorul enumeră printre motivele care ar justifica un asemenea comportament lipsa de profesionalism a colegilor sau a superiorilor, neconcordanța între condițiile discutate în cadrul interviului și realitatea din activitatea de zi cu zi, încălcarea condițiilor obișnuite de muncă prin nerespectarea programului sau a gradului de dificultate a jobului, întârzierea plății salariului.

Un alt motiv ar fi dobândirea unei moșteniri sau câștigul la loterie, așa cum declară 17% dintre candidații care au răspuns la sondaj.

Mediafax

90% dintre români vor să continue achizițiile online în perioada următoare

Românii tind de cumpere mai mult online din cauza restricțiilor și a schimbărilor de comportament social induse de pandemie, arată studiul Google „Smart Shopper”, realizat în vara lui…

Motivele pentru care angajații români ar renunța la job fără să anunțe compania

73% dintre angajați ar renunța la noul job fără să anunțe angajatorul dacă ar interveni situații cu care nu sunt de acord. Pentru 25% un motiv ar putea fi obligativitatea vaccinării, arată un studiu…

Indicele ROBOR la 3 luni crește ALARMANT. La ce valoare a ajuns

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut astăzi la 2,55% pe an, de la 2,48% marţi, arată datele BNR. ROBOR la 3 luni…

UPDATE Veste PROASTĂ pentru români. Inflația ajunge la cote ALARMANTE. Scumpiri în lanț

Cele mai mari scumpiri din ultimul an sunt la electricitate, combustibili şi uleiul comestibil. Totodată, în luna octombrie nu s-a ieftinit niciun produs, arată datele INS. În perioada octombrie 2020 -…

Comunicat CONPET S.A.

CONPET S.A. achiziționează bunuri/servicii/lucrări

Adrian Vasilescu, despre majorarea dobînzii de referință: BNR a optat pentru o mişcare prudentă

BNR a optat pentru o mişcare prudentă, de numai 0,25 la sută, aşa că dobânda a urcat de la 1,50 la sută – nivel stabilit la 5 octombrie a.c. – la 1,75 la sută în prezent, scrie Adrian Vasilescu, consilier al…

Ce trebuie să știe angajatul care alege un fond de pensii private

Sistemul de pensii private are un rol social esențial în economia României, prin degrevarea bugetară a asigurărilor sociale de stat, având în vedere previziunile demografice privind îmbătrânirea populației, sc…

Pensiile ocupaționale, o oportunitate pentru o bătrânețe liniștită

Pensiile ocupaționale reprezintă o componentă a sistemului de pensii private din România, alături de pensiile administrate privat (Pilonul II) și pensiile facultative (Pilonul III). Acestea vizează asigurarea unei…

Cum știi când este momentul să îți extinzi afacerea

La început, momentul extinderii afacerii era evident: trebuia să faci angajări, aveai nevoie de un spațiu mai mare și de echipament mai performant. Însă, atunci când afacerea merge bine, poate fi dificil să…

Ofertă de nerefuzat: Mașină de închiriat cu 20 de lei pe zi

Șoferii care ar trebui să beneficieze de despăgubiri pentru accidente în care au fost implicați fără să fie vina lor s-au trezit că plătesc de două sau de trei ori mai mult polița RCA, dar nici măcar mașina…

O afacere de un miliard de dolari și nouă riscuri asociate
Galerie Foto Acționarii companiei Romgaz au fost convocații la începutul lunii viitoare pentru a aproba tranzacția prin care compania cumpără de la ExxonMobil jumătate din drepturile aferente perimetrului offshore Neptun…

Amenzi de 2,2 milioane de lei pentru distribuitorii de electricitate și gaze naturale

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a dat, în perioada martie-octombrie 2021, amenzi de peste 2,2 milioane de lei operatorilor de distribuție de energie electrică și gaze naturale…

BNR a majorat dobânda de referință la 1,75% pe an

Consiliul de Administraţie al BNR, întrunit în ședința marți, a hotărât majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75 % pe an, de la 1,50% pe an, începând cu 10 noiembrie…

UPDATE Bitcoin și Ethereum au atins noi maxime istorice

Bitcoin și Etherum au atins noi maxime istorice, continuând creșterea din ziua precedentă, conform CNBC. Prețul Bitcoin a depășit la un moment dat 68.000 de dolari, eclipsând un record anterior stabilit…

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here