Naționala de fotbal a României va fi arbitrată în premieră de o brigadă feminină

0
179

Meciul va fi condus de patru reprezentante ale arbitrajului din Ucraina, cu Katerina Monzul (foto) la centru

Meciul va fi condus de patru reprezentante ale arbitrajului din Ucraina, cu Katerina Monzul la centru, Marina Strileţka şi Svetlana Gruşo vor fi arbitri asistenţi, iar al patrulea oficial va fi Liudmila Telbuh.

Partida cu Liechtenstein nu va fi doar prima după aproape doi ani cu fanii tricolori pe Arena Naţională, dar şi prima cu arbitraj VAR la un meci al României pe teren propriu.

Katerina Monzul (40 ani) este originară din Harkov şi e licenţiată în arhitectură şi planificare urbanistică.

În noiembrie 2020 a condus brigada feminină de la San Marino – Gibraltar, partidă din Liga Naţiunilor, primul meci internaţional cu caracter oficial având femei arbitru. Ea arbitrează din 2016 în prima ligă masculină din Ucraina, fiind prima femeie din istoria competiţiei. Este arbitru FIFA din 2004, iar în 2014 a condus finala Ligii Campionilor la fotbal feminin, pentru ca în 2015 să arbitreze finala Cupei Mondiale feminine.

În camera VAR vor fi arbitrul Evgheni Aranovski şi arbitru asistent Viktor Matiaş, de asemenea, din Ucraina.

România va mai juca pe 2 septembrie, în deplasare cu Islanda (pe Laugardalsvollur din Reykjavik, 21:45), iar pe 8 septembrie, tot în deplasare, cu Macedonia de Nord (Tose Proeski Arena – Skopje, ora 21:45).

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here