NEPI Rockcastle: Promenada Mall Craiova va fi finalizat in trimestrul 4 din 2023

0
371

22 martie 2022, ora 13:46 

promenada.jpg

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, anunță demararea lucrărilor la Promenada Mall Craiova, investiție care se ridică la 125 milioane euro și al cărei termen de finalizare va fi trimestrul patru, 2023.

Construit pe un teren de aproximativ 200.000 mp, centrul comercial va dispune de o suprafață închiriabilă de 53.000 mp, cu o suprafață construită de 72.000 mp și 2.100 locuri de parcare, pe care la va pune la dispoziția clienților săi.
Promenada Mall Craiova va găzdui cele mai noi concepte ale brandurilor internaţionale şi naţionale de îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, înfrumuseţare, articole sportive şi pentru copii, multe dintre acestea fiind premiere pentru capitala Olteniei.Lucrările efective de construcție au demarat după pregătirea terenului și obținerea în această lună a tuturor autorizațiilor și avansează conform graficului stabilit. Suntem acum în măsură să spunem că Promenada Craiova va fi inaugurat până la finele anului viitor. Știm că este un centru comercial așteptat de craioveni, iar investiția de la Craiova este cea mai mare pe care grupul NEPI Rockcastle o realizează în România, în afara Bucureștiului. Acest lucru demonstrează încă o dată încrederea pe care o avem în potențialul capitalei Olteniei”, a declarat Marius Barbu, Asset Director, NEPI Rockcastle.Cea mai nouă și modernă destinație de shopping din Craiova va oferi o zonă generoasă de restaurante, fast-food-uri și cafenele, dar și un cinematograf multiplex de lanț internațional, pentru a crea un mix complet între fashion, food și entertainment pentru întreaga familie.O premieră pentru Craiova o va reprezenta și primul hypermarket Carrefour din oraș, o destinație de cumpărături de asemenea mult așteptată pe piața locală. Un magazin de bricolaj Dedeman, cu o suprafață de peste 16.000 mp va completa oferta centrului comercial.Promenada Craiova va avea și o impresionantă terasă panoramică, ce va putea găzdui evenimente și care va fi legată pietonal de Bulevardul Calea Severinului, printr-o pasarelă cu un concept unic în regiune.Vom avea în cele peste 120 de magazine din Promenada Mall Craiova branduri prezente pentru prima oară în regiune, pentru a crea o experiență relevantă de shopping pentru clienții noștri. Vom crea aproximativ 1.500 noi locuri de muncă în oraș, dar vom da și un semnal puternic și altor investitori pentru economia locală. Punem în acest centru comercial, unic prin design, toată experiența acumulată în investiții similare derulate de noi”, a continuat Marius Barbu.Investiția NEPI Rockcastle în Craiova cuprinde și ample lucrări de infrastructură rutieră, pentru a facilita accesul craiovenilor către noul centru comercial, dar și pentru a fluidiza traficul în întreaga zonă. Astfel, un nou bulevard de legătură, între Bulevardul Calea Severinului și Bulevardul Râului, va fi construit în paralel cu lucrările la investiția Promenada Mall.

Am obținut în această lună autorizația de construire a noului bulevard, prevăzut cu două benzi pe fiecare sens, linie mediană, sensuri giratorii, semaforizare inteligentă cu sistem de detecţie modern, dotat cu camere video, spații verzi, piste de biciclete și stații de autobuz. Este o investiție asumată de NEPI Rockcastle și, în același timp, un sprijin pe care îl oferim către comunitatea locală, prin îmbunătățirea infrastructurii și implicit creșterea calității vieții locuitorilor săi”, a adăugat Andrei RADU, Development Director, NEPI Rockcastle.Promenada Mall este localizat pe Bulevardul Calea Severinului, principala arteră rutieră care traversează municipiul Craiova, aproape de centrul orașului și destinat celor peste 400.000 locuitori din Zona Metropolitană.

Source