Potrivit cercetătorilor, în acest moment, omenirea se află în cel mai bun punct din perioada pandemiei: tulpina Omicron nu pare să îmbolnăvească oamenii la fel de rău ca Delta, scrie Business Insider.
Medicii sud-africani au observat pentru prima dată tendinţa în noiembrie, iar modelul pare să se menţină pe măsură ce noua tulpină se răspândeşte în Europa şi America de Nord, scrie ZF.
Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au remarcat la începutul acestei luni că majoritatea cazurilor de Omicron din SUA au produs simptome relativ uşoare, inclusiv tuse, oboseală, congestie şi secreţie nazală. Durerea de cap, oboseala, curgerea nasului, durerea în gât şi strănutul sunt, de asemenea, cele mai importante simptome ale Omicron raportate la Zoe COVID-19 simptom tracker, o aplicaţie pentru smartphone care înregistrează cum se simt sute de mii de oameni din Marea Britanie.
În plus, răspândirea rapidă a Omicron nu pare să crească spitalizările la fel de mult ca tulpinile anterioare. Un raport de miercuri de la Imperial College din Londra a constatat că persoanele infectate cu Omicron aveau un risc cu 20-25% mai mic de a fi spitalizaţi decât cei infectaţi cu Delta.
Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă sunt încă nedumeriţi dacă Omicron este în mod inerent mai puţin virulent sau dacă vaccinurile şi infecţiile anterioare pur şi simplu împiedică mai mulţi oameni să se îmbolnăvească grav.
Potrivit cercetătorilor, în acest moment, omenirea se află în cel mai bun punct din perioada pandemiei: tulpina Omicron nu pare să îmbolnăvească oamenii la fel de rău ca Delta, scrie Business Insider.
Companiile Moderna şi Pfizer-BioNtech vor să producă și vaccinuri antigripale, pe lângă cele anti COVID-19.
Autoritățile din Turcia au aprobat de urgență un vaccin anti COVID-19, producție proprie. Acesta va fi administrat începând de săptămâna viitoare, a anunțat ministrul turc Sănătăţii, Fahrettin Koca, citat de Reuters.
Uleiul de canabis medicinal este eficient în tratarea autismului, arată un studiu al Universității Tel Aviv (TAU). Experimentele au fost realizate, deocamdată, pe animale. Cercetarea a fost publicată în jurnalul Translational Psychiatry, publicat de Nature, scrie agenția TPS.
Minimalismul este mai mult decât un trend, este o filosofie de viaţă, care are ca scop principal evidenţierea şi valorizarea lucrurilor de care ai cu adevărat nevoie şi care te fac fericit.
Circa 40% dintre persoanele care s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 au sechele timp de 6 luni, arată un studiu al Clinicii Universitare din Mainz, Germania, citate de EFE. Cercetarea s-a desfășurat pentru a lămuri sindromul “long covid”.
Un nou experiment vizează trimiterea în spațiu a unor celule musculare umane pentru a observa procesul de îmbătrânire, de către un grup de cercetători de la Universitatea din Liverpool, cu finanţare de la Agenţia Spaţială a Marii Britanii scrie DPA.
Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania americană Novavax a fost autorizat, astăzi, de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Serul utilizează o tehologie clasică, scrie AFP.
Durerea…cu toții o experimentăm la un moment dat în viață…o simțim când naștem și când ne naștem, o simțim în copilărie, ca adulți și la bătrânețe. O simplă atingere mai accentuată ne poate provoca durere.