Noi violenţe în Suedia după o manifestaţie de extremă dreapta

0
165

Oraşul Malmö din sudul Suediei a fost, în noaptea de sâmbătă spre duminică, scena unor episoade violente, ca urmare a adunărilor care au denunţat intenţia unui grup mic de extremă dreapta de a arde un Coran, a anunţat, astăzi, poliţia, notează AFP, conform News.ro.

“Au fost incendii în diverse locuri în timpul nopţii la Malmö”, au indicat forţele de ordine într-un comunicat. Au fost incendiate pubele, un autobuz şi o maşină, a precizat poliţia suedeză. Au fost făcute mai multe plângeri pentru vandalism.

Incidentele au izbucnit la o adunare a mişcării anti-imigraţie şi anti-Islam “Linia dură”, condusă de danezo-suedezul Rasmus Paludan, care organizează în prezent un turneu prin Suedia în timpul căruia au avut loc mai multe confruntări între poliţie şi contra-manifestanţi în mai multe oraşe.

Manifestaţia lui Paludan de ieri a fost mutată dintr-un cartier din Landskrona într-o parcare din Malmö, marele oraş din apropiere, cu scopul de a evita confruntările.

Totuşi, proteste au izbucnit în diferite cartiere din Malmö, cu persoane care au aruncat cu pietre în poliţişti.

“Lucrurile s-au calmat către ora 3.00, au fost incendieri, dar violenţele s-au liniştit”, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei, Kim Hild, la radioul public SR, subliniind că niciun membru al forţelor de ordine nu a fost rănit.

Joi şi vineri, în jur de 12 poliţişti au fost răniţi în timpul confruntărilor cu participanţii la contra-manifestaţiile faţă de Paludan.

Source