Noul preşedinte al tinerilor liberali din Timiş propune scăderea vârstei de vot de la 18 la 16 ani

0
138

Organizaţia Tineretului Naţional Liberal (TNL) Timiş şi-a ales conducerea, iar noul preşedinte, Ionuţ Sîrbu, a declarat că îşi propune scăderea vârstei de vot de la 18 la 16 ani. Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a precizat că ţelul cel mai important al liberalilor din acest judeţ este recâştigarea Timişoarei şi că “Timişoara şi Timişul nu mai au nevoie de experimente, ci de certitudini”, relatează News.ro.

TNL Timiş şi-a ales conducerea, în cadrul unei şedinţe la care au participat 400 de membri, dintre care peste 300 tineri cu drept de vot. Preşedinte a fost ales Ionuţ Sîrbu. Prim-vicepreşedinţi sunt Alexandru Bodea şi Adrian Milovan, iar vicepreşedinţi: Adrian Nicolae Pop, Florin Munteanu, Darius-Constantin Zamfor, Alin Bătrîn, Bogdan Medelean, Andrada Iova, Alexandru Timiş, Horia Chiriuţă

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a declarat, în discursul său din cadrul şedinţei de alegeri la TNL Timiş, că cel mai important ţel este ca liberalii să recâştige postul de primar al municipiului Timişoara.

“PNL are viitor. Direcţia pe care am pornit în 2020, de a împrospăta organizaţia PNL Timiş cu oameni noi, energici a fost direcţia corectă. Vom avea foarte mult de lucru în următorii 2 ani şi avem nevoie de forţe noi cu care să construim viitorul. Ne propunem ca Timişul să fie liberal şi în 2024, iar cel mai important ţel este să recâştigăm Timişoara. Ne bazăm pe tineri să schimbăm modul de a face politică, un mod atât de blamat de cetăţeni. Cred că Timişoara şi Timişul nu mai au nevoie de experimente, ci de certitudini, de garanţia oamenilor de bună credinţă, profesionişti şi de cultura dialogului sincer”, le-a transmis Alin Nica, preşedintele PNL Timiş şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Noul lider al TNL Timiş, Ionuţ Sîrbu, a declarat că scopul său este scăderea vârstei de vot.

“Noi, Tineretul Naţional Liberal, avem obligaţia să ţinem partidul conectat la tot ceea ce este nou, la noile generaţii care în fiecare an devin adulţi cu drept de vot. Lor trebuie să le răspundem pe măsura aşteptărilor. Dacă vrem să facem politica mai cool şi să arătăm că suntem conectaţi la problemele actuale, atunci TNL are datoria să susţină scăderea vârstei de vot de la 18 la 16 ani. E un proiect în care cred şi pe care trebuie să-l promovăm ca normalitate. Noi suntem responsabili pentru ceea ce va fi PNL în viitor, noi suntem cei care vom duce mai departe liberalismul românesc”, a fost mesajul lui Sîrbu.

Ionuţ Sîrbu are 28 de ani, este căsătorit, fiind, din 2020, consilier local în comuna Boldur. De curând, a devenit consilier personal al vicepreşedintelui CJ Timiş, Alexandru Proteasa. Anterior a lucrat ca expert achiziţii publice la S.C. Drumurile Municipale Timişoara S.A., iar apoi a fost director regional adjunct în cadrul Sucursalei Regionale de Poştă Timişoara.

Source