Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Nuclearelectrica preia de la Compania Națională a Uraniului activele aferente liniei de procesare tehnică a concentratului de uraniu a Uzinei de Rafinare E – Sucursala Feldioara.
Uzina de Rafinare E – Sucursala Feldioara poate să desfăşoare activităţi economice independente. Intenţia companiei Nuclearelectrica, în calitate de cumpărător, este de a continua activitatea, respectiv „producerea de pulbere sinterizabilă de dioxid de uraniu (UO2)”.
Uzina de Rafinare E – Sucursala Feldioara a fost construită pentru procesarea concentratului de uraniu din România asigurând, exclusiv, necesarul de materie primă pentru FCN Piteşti. Uzina de Rafinare E – Sucursala Feldioara îndeplineşte toate condiţiile de operaţionalizare, cu respectarea strictă a legislaţiei naţionale, comunitare, precum şi a organismelor internaţionale – Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) / Agenţia de Aprovizionare EURATOM (ASE), anunță Consiliul Concurenței.
În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că „această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”.
Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Nuclearelectrica preia de la Compania Națională a Uraniului activele aferente liniei de procesare tehnică a concentratului de uraniu a Uzinei de Rafinare E -…
Uniunea Națională a Societăților de Asigurare-Reasigurare din România a luat notă cu îngrijorare și surprindere de propunerea legislativă depusă la Senat care prevede modificarea Legii privind RCA, în sensul…
Ofertele de locuri de muncă au crescut la 47.300 în trmestrul III din 2021, cu 7.700 mai multe față de perioada anterioară, arată datele INS. Cele mai multe sunt în administraţia publică 2,05%,…
Tranzacţiile cu cardul de Black Friday a crescut cu circa 10%, față de anul trecut. Suma medie cheltuită online a fost de 370 lei, mai mare cu 10% raportat la ediția din 2020, arată datele Netopia…
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, este în faza de duediligence (negocieri) pentru un portofoliu de proiecte eoliene şi solare de 2.000 MW, capacitatea echivalentă cu cea a trei…
Cele mai valoroase 100 de companii din economia românească sunt evaluate în acest an la aproape 120 de miliarde de euro, un nivel record ce a fost obţinut într-o perioadă cu totul atipică, marcată de pandemia de…
Conform celor mai recente estimări ale Agenției Europene de Mediu (European Environment Agency-EEA), 307.000 de persoane au murit prematur din cauza expunerii la poluarea cu particule fine (PM2,5) în țările UE. Cel…
Ajutorul pentru apicultori se ridică la 23,7 lei/familia de albine în 2021 pentru compensarea pierderilor din perioada martie – mai 2021. Suma totală a ajutorului de minimis este de circa 53,2 milioane…
Inflația în UE a ajuns la 4,4% în octombrie 2021, față de 3,6% în luna precedentă. Pe primele locuri se află Lituania 8,2%, Estonia 6,8%, Ungaria 6,6% şi România 6,5%, arată…
Prețurile imobilelor au crescut cu peste 7% în UE de la începutul pandemiei, cel mai mare avans după anul 2005, arată raportul de stabilitate financiară al Băncii Centrale Europene (BCE), citat de…
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) lansează CHAT, un nou serviciu electronic disponibil pe site-ul www.anaf.ro, începând cu 22 noiembrie 2021. Serviciul se află în fază de testare până la…
Pandemia de coronavirus a redus puternic cererea de autovehicule şi a perturbat lanţurile de aprovizionare ale industriei auto, o veste rea pentru economiile Europei Centrale, care depind semnificativ de aceasta,…
ANPC a amendat 16 comercianți pentru neregulile constatate de Black Friday. Suma totală se ridică la 154.000 de lei. Aceștia vând produse online sau în magazine fizice și au lansat reduceri…