O vară a iubirii. Verighetele și inelele de logodnă, în topul preferințelor românilor

0
232

O vară a iubirii. Verighetele și inelele de logodnă, în topul preferințelor românilor

Magazinele de bijuterii Teilor a înregistrat o creștere de 85% a vânzărilor de verighete și o creștere de 40% a vânzărilor de inele de logodnă pe perioada de vară, între 1 iunie și 30 septembrie.

În 2021, clienții Teilor au cheltuit în medie cu 95% mai mult pentru verighete și cu 70% în plus pentru inele de logodnă, comparativ cu anul 2020.

„După un an 2020 dificil, putem spune că în 2021 am asistat la o vară a iubirii. Am observat o creștere de două cifre a cererii atât pentru verighete, cât și pentru inelele de logodnă, deoarece datorită relaxării restricțiilor, cuplurile au fost dornice să meargă mai departe cu planurile lor legate de nuntă,” a declarat Anda Jurcă, Group Sales Director în cadrul TEILOR.

În 2021, românii cheltuie în medie pentru un inel de logodnă 160% din salariul mediu pe economie, aproape dublu comparativ cu 90% din salariul mediu înregistrat în 2020. În ceea ce privește achiziționarea unui inel de logodnă, aproximativ 75% dintre bărbați aleg singuri inelul de logodnă, procentul scăzând în ultimii ani, deoarece există o tendință în creștere în cadrul cuplurilor de a alege inelul împreună. Mai mult, tot mai multe femei au început să își aleagă singure inelul de logodnă, partenerul fiind implicat în realizarea achiziției și păstrând ca surpriză doar momentul propunerii. În 2021, cel mai căutat inel de logodnă a fost cel cu diamante fancy cuts, adică un inel cu un diamant tăiat într-o altă formă decât cea rotundă. Cele mai populare modele în România rămân solitaire și princess cut, dar compania a observat o cerere tot mai ridicată pentru inele cu smarald și diamante ovale.

În ceea ce privește clienții, Teilor a remarcat, de asemenea, că aceștia aleg să investească mai mult în achiziționarea de verighete, fiind remarcată o creștere de la 80% din salariul mediu în 2020, la 88% în 2021. În ceea ce privește verighetele, acestea sunt alese de cupluri împreună, dar decizia privind stilul verighetei este în general luată de femei. Din perspectiva tendințelor, clienții mai tineri nu mai optează pentru seturi de același fel pentru verighete, ci în schimb femeile preferă să aleagă verighete de tip eternity, în timp ce bărbații aleg verighete care reprezintă cel mai bine stilul și caracterul lor. Din ce în ce mai mulți clienți se îndepărtează de verighetele clasice și aleg o pereche cu un design simplu și cu o combinație de aur alb și roz.

În privința altor tendințe importante de pe piața de bijuterii din România, Teilor a remarcat o creștere a cumpărăturilor recurente. În urmă cu 5 ani, românii cumpărau bijuterii în medie de 1,2 ori pe an, dar în 2021, media a atins 3,5 achiziții pe parcursul anului. Există, de asemenea, o cerere în creștere pentru bijuterii de lux, deoarece clienții sunt mai hotărâți decât înainte să cumpere din România și nu din afara țării, datorită diversității colecțiilor existente la nivel local, precum și calității bijuteriilor, indicând astfel că România a trecut în categoria unei piețe mature pe segmentul bijuteriilor.

Teilor deține 55 de magazine fizice. Până la finalul anului 2021, rețeaua va ajunge la 61 de magazine, dintre care 53 în România, patru în Polonia, trei în Bulgaria și unul în Ungaria, compania vizând o cifră de afaceri de 230 de milioane de lei, cu 64% mai mult față de anul 2020, când au fost realizate venituri de 140,4 milioane de lei. Compania are în vedere investiții de 30 de milioane de lei pentru extinderea rețelei sale de magazine până la finalul anului. Teilor operează cinci platforme online – teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.pl și teilor.bg.

 Mediafax

O vară a iubirii. Verighetele și inelele de logodnă, în topul preferințelor românilor

Magazinele de bijuterii Teilor a înregistrat o creștere de 85% a vânzărilor de verighete și o creștere de 40% a vânzărilor de inele de logodnă pe perioada de vară, între 1 iunie și 30 septembrie. În 2021,…

Avertisment DUR al BNR. Absorbția fondurilor europene din PNRR este incertă

Perspectiva absorbției fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență (PNRR), precum și a celor aferente noului Cadru financiar 2021-2027, prezintă un grad ridicat de…

ANRE a amendat patru furnizori de gaze naturale. Engie România contestă sancțiunea

Furnizorul de gaze naturale Engie România a anunțat că va contesta în instanță decizia ANRE care l-a sancționat cu o amendă de 800.000 lei pentru încălcarea legislației referitoare la ofertele tip…

Oferta-șoc: 900 lei/MWh și o factură de 4.200  lei/lună
Galerie Foto Iarna care se apropie cu pași repezi va fi una de groază pentru majoritatea populației, din cauza facturilor imense la gaze și energia electrică care vor veni. Va fi o iarnă a supraviețuirii pentru mulți dintre r…

Producția industrială a crescut pe seama scumpirilor electricității și gazelor

Producţia industrială a crescut cu 12,7% ca serie brută şi cu 13,1% ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele opt luni din 2021, raportat la același…

Ministerul de Finanţe a împrumutat joi de la bănci suma de 600 milioane lei

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2030 şi a împrumutat joi de la bănci suma de 600 milioane lei, nivelul programat, la o dobândă anuală de 4,93%. La licitaţie au partic…

A fost semnat contractul pentru construcția Spitalului Regional Cluj

Guvernul a aprobat, joi, un memorandum privind contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj. Contractul are o valoare estimată…

UPDATE Construcția Centurii Capitalei intră într-o nouă etapă. Încep lucrările la lotul 3 București Sud

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuție pentru lotul 3 din Autostrada de Centură București Sud, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). proiectul…

Datoria externă a României ajunge la cifre ALARMANTE. A crescut la 135 miliarde de euro

Datoria externă totală a României a crescut cu 8,4 miliarde de euro în primele 8 luni, ajungând la 135 miliarde euro. Datoria publică directă a ajuns la 60,7 miliarde euro, plus 6% de la începutul…

ROBOR la 3 luni EXPLODEAZĂ. A crescut cu 20% în ultimele două săptămâni

Dobânzile pe piaţa interbancară cresc din nou: ROBOR la 3 luni ajunge, joi, la 2,15%, faţă de 2,13% miercuri. În ultimele două săptămâni indicele s-a majorat cu 20%. Indicele ROBOR la trei luni, folosit…

350 de angajaţi vor fi daţi afară de Renault în 2021. Criza semiconductorilor reduce producţia

Subsidiara Renault din Slovenia va disponibiliza, până la finalul anului, 350 de angajaţi, din cauza deficitului de componente electronice, transmite Xinhua. „Producţia va fi redusă de la 650 la 490 de maşini pe…

Avarie la Cernavodă: O unitate s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național

O unitate de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național fără a produce un impact pe partea nucleară sau asupra populației și angajaților. Nuclearelectrica anunță că Unitatea 2 a…

Plafonarea prețurilor la energie și gaze, o propunere cu multe capcane
Galerie Foto Propunerea legislativă a PSD pentru plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze pentru consumatorii casnici și stabilirea măsurilor de sprijin al întreprinderilor mici și mijlocii, a căror activitate…

Generația Z, preocupată de mediul înconjurător: Haine second-hand, ambalaje reciclate, mersul pe jos

Mersul pe jos și evitarea risipei de mâncare se află printre acțiunile sustenabile cel mai des întâlnite în rândul generației Z, potrivit datelor studiului național Insights PulseZ. Totodată, tinerii din…

Vești pentru pensionari. Ce se va întâmpla cu talonul de pensie

Românii care primesc pensia pe card nu mai trebuie să aștepte poștașul acasă pentru a primi talonul, acesta fiind accesibil pe e-mail sau în contul online CNPP. Anunțul a fost făcut de fostul ministru al…

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here