Oamenii de stiinta americani anunta un eveniment major: “Vom detecta viata extraterestra in curand!” VIDEO

0
243

De mult timp oamenii isi pun mereu intrebari: “Suntem singuri in univers? Exista ceva similar ca noi, in alta lume?”. Iata ca acum, oamenii de stiinta de la Universitatea Ohio au venit cu un anunt neasteptat: “Vom putea detecta viata extraterestra in urmatorii 5-10 ani”.

Aceasta concluzie, impreuna cu alte detalii ale studiului au fost prezentate de catre Caprice Phillips, absolventa a institutiei americane, in cadrul reuniunii Societatii de Fizica din Statele Unite, potrivit Eurekalert.

Cercetarile au dezvaluit faptul ca noul telescop Web Space al NASA va putea detecta o potentiala semnatura a vietii de pe alte planete, in mai putin de 60 de ore, dupa observarea si analiza acestora.

“Ceea ce m-a surprins in legatura cu rezultatele studiului este ca noi vom fi capabili sa descoperim viata de pe alte planete in urmatorii 5-10 ani”, a declarat experta in fizica.

Planetele pitice gazoase au potentialul de a favoriza viata. Dar deoarece niciuna dintre descoperirile de pana acum, care releva un super-Pamant sau mini-Neptun, nu exista in Sistemul nostru Solar, oamenii de stiinta incearca sa stabileasca daca atmosferele lor contin amoniac si alte semne potentiale vitale.

Cercetatorii au calculat ca telescopul Webb Space, care va fi lansat in luna octombrie 2021 de catre NASA, ar putea detecta amoniac in jurul a sase planete pitice, dupa numai cateva rotiri pe orbita lor.


Omenirea si-a pus intrebari de genul: “Suntem singuri? Ce este viata? Exista viata similara ca a noastra in alta parte?“. Cercetarea mea sugereaza, pentru prima data, ca avem cunostinte stiintifice si capacitati tehnologice pentru a descoperi in mod real raspunsuri la aceste chestiuni”, a concluzionat Caprice Phillips.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here