Organizatorii JO de la Tokyo confirmă startul ștafetei olimpice pe 25 martie, fără spectatori

0
228

Organizatorii JO de la Tokyo au confirmat, luni, că ştafeta flăcării olimpice va debuta pe 25 martie, la centrul de pregătire J-Village din Fukushima, aceasta urmând să se desfăşoare fără spectatori, cu patru luni înainte de deschiderea oficială a competiţiei, informează Reuters.

15 Martie 2021, 12:21 (actualizat 15 Martie 2021, 12:24) |

Jocurile Olimpice 2021

Ceremonia prevăzută cu ocazia Marelui Start şi prima secţiune a ştafetei, din prima zi, nu vor fi deschise publicului, responsabilii japonezi dorind astfel să reducă numărul participanţilor şi să simplifice programul, pentru a evita răspândirea coronavirusului, se precizează într-un comunicat dat publicităţii luni.

Iniţial, circa 3.000 de persoane ar fi trebui să asiste la acest start, lansat simbolic în departamentul Fukushima, la zece ani după triplul dezastru care a răvăşit nord-estul arhipelagului nipon: un seism foarte violent, urmat de un tsunami uriaş şi un grav accident nuclear.

Comitetul de organizare “se angajează să asigure siguranţa şi securitatea ştafetei flăcării olimpice a Tokyo-2020, luând contramăsuri pentru prevenirea propagării oricărei infecţii în rândul spectatorilor, purtătorilor flăcării, personalului şi altor participanţi la ştafetă, precum şi a rezidenţilor locali”, conform comunicatului.

Pe de altă parte, Tokyo-2020 a anunţat luni că evenimentele test pentru probele de skateboarding şi tir au fost amânate până în luna mai, din cauza actualei situaţii legate de Covid-19.

Concursul de tir, prevăzut iniţial între 20 şi 30 aprilie, a fost reprogramat pentru 17-21 mai, în timp ce întrecerile de skateboarding, care urmau să se desfăşoare pe 28 şi 29 aprilie, au fost mutate în perioada 13-14 mai, au precizat organizatorii.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here