Pandemia a lăsat orfani aproape 100.000 de copii din Peru

0
193
Pandemia a lăsat orfani aproape 100.000 de copii din Peru

Peru este ţara din America de Sud cu cea mai mare rată a mortalităţii din lume. În timpul pandemiei, peste 6.000 de peruani la un milion de locuitori au murit din cauza virusului SARS-CoV-2. iar ca răspuns, Guvernul a decis să cumpere 55 de milioane de doze de vaccin COVID-19 în 2022.

COVID-19 a lăsat orfani aproape 100.000 de copii în Peru, naţiunea cu cea mai mare rată a mortalităţii cauzate de coronavirus din lume. Peru este liderul mondial în ceea ce priveşte decesele totale de COVID, în funcţie de populaţia totală, scrie Mediafax

Ţara are 33 de milioane de locuitori şi trece prin al III-lea val de Covid, care a provocat aproximativ două milioane de infecţii. Peste 202.900 de oameni au murit de la începutul pandemiei.

„Din păcate, ţara noastră are peste 98.000 de copii care şi-au pierdut taţii, mamele sau tutorele în timpul pandemiei”, a declarat ministrul Familiei, Anahi Durand, citând cifre publicate în jurnalul medical „The Lancet”.

Peru va cumpăra 55 de milioane de doze de vaccin COVID-19 în 2022, pentru a le oferi personalului medical şi persoanelor vulnerabile o a patra vaccinare, a anunţat guvernul.

„Am convenit cu mai multe laboratoare să achiziţionăm 55 de milioane de doze de vaccin în 2022. Acest lucru ne-ar permite să aplicăm o a patra doză de rapel, pentru sectoarele cele mai vulnerabile şi pentru personalul de primă linie (medici şi asistente)”, anunţă ministrul Sănătăţii, Hernando Cevallos.

Oficialul adaugă că vaccinarea populaţiei cu a patra doză, la trei luni după a treia, va depinde de evoluţia pandemiei în ţară. Ministrul a confirmat, de asemenea, achiziţia vaccinurilor Pfizer şi începerea vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani în ianuarie.

Peru urma să găzduiască şi un eveniment religios planetar, care însă a fost anulat. Cea de-a 30-a Zile Mondiale a Bolnavului, nu va putea avea loc în Arequipa, Peru, ci va avea loc în Bazilica Sf. Petru din Vatican. În ultima lună, infecţiile în Peru s-au dublat la peste 1.500 pe zi, în timp ce decesele au crescut la peste 50 pe zi. Ţara sud-americană a interzis reuniunile de familie şi sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou.

Prin aceste măsuri, Peru speră să atenueze răspândirea variantei extrem de contagioase Omicron. Guvernul peruan a prelungit starea de urgenţă din cauza pandemiei până pe 31 ianuarie.

Pandemia a lăsat orfani aproape 100.000 de copii din Peru

Peru este ţara din America de Sud cu cea mai mare rată a mortalităţii din lume. În timpul pandemiei, peste 6.000 de peruani la un milion de locuitori au murit din cauza virusului SARS-CoV-2. iar ca răspuns, Guvernul a decis să cumpere 55 de milioane de doze de vaccin COVID-19 în 2022.

Declin demografic de 11,5% în ultimii 10 ani, în Bulgaria

Conform recensământului din 2021, populaţia Bulgariei a scăzut cu 11,5% în ultimii zece ani. Natalitatea scăzută, mortalitatea ridicată şi un flux migraţional constant sunt principalele cauze. România se află într-o situaţie asemănătoare.

Europa renunţă la producţia de cărbune

Noul guvern al Cehiei şi-a prezentat vineri programul politic, iar o prevedere importantă se referă la utilizarea cărbunelui în producţia de energie. Noii guvernanţi promit că producţia de cărbune va înceta până în 2033, urmând să fie crescută ponderea energiei nucleare şi a surselor regenerabile.

Experţii britanici spun că nu e încă necesară administrarea unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19

Comitetul Comun de Vaccinare şi Imunizare (JCVI) din Marea Britanie nu crede că este deocamdată necesar să se administreze cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID-19 populaţiei de peste 65 de ani, având în vedere că actuala doză booster continuă să ofere o protecţie puternică împotriva infectării cu noua variantă Omicron, transmite sâmbătă EFE.

Un studiu realizat de cercetători americani confirmă zvonurile despre întârzierea ciclului menstrual după vaccinare

O cercetare efectuată în SUA şi citată de New York Times vine să confirme zvonurile privind posibila întârziere a ciclului menstrual după vaccinarea împotriva COVID-19.

Vaccinarea este obligatorie în Italia de sâmbătă pentru cei de peste 50 de ani, inclusiv pentru rezidenţii străini

Toti italienii în vârstă de peste 50 de ani sunt obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului, conform unei noi legi care a intrat în vigoare sâmbătă, informează DPA.

Avertisment de la OMS: Subestimarea variantei Omicron ar putea aduce pagube severe în sistemul sanitar

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat împotriva descrierii variantei Omicron ca fiind uşoară, spunând că potenţialul ucigaş al noii mutaţii este mult subestimat, potrivit BBC News.

Mii de zboruri din toată lumea au fost anulate de sărbători, din cauza variantei Omicron

Peste 4.000 de zboruri în întreaga lume au fost anulate duminică din cauza vremii nefavorabile şi a creşterii numărului de cazuri de coronavirus, relatează Reuters.

Fiul cântăreţei Sinead O'Connor s-a sinucis. Avea doar 17 ani

Shane, fiul în vârstă de 17 ani al cântăreţei Sinead O’Connor, a fost găsit mort după ce i se declarase dispariţia săptămâna aceasta, a confirmat poliţia irlandeză, citată de EFE.

Efectele lipsei de somn la adolescenţi

În lipsa unui somn adecvat, adolescenţii ajung să consume junk food şi mult zahăr. Cercetătorii americani arată că cu cât somnul are o durată mai scurtă, cu atât crește nevoia de zahăr şi carbohidraţi a tinerilor.

Doliu în politica românească. Fostul lider UDMR, Attila Kelemen, a murit

Fostul lider al UDMR Mureş şi deputat în cinci legislaturi în Parlamentul României, Attila Béla Ladislau Kelemen, s-a stins din viaţă, a anunţat, sâmbătă, Asociaţia Chinologică Mureş.

Bulgaria si Romania la coada UE in ceea ce priveste vaccinarea anti-coronavirus cu două doze

Populaţia adultă europeană vaccinată împotriva Covid este în creştere şi atinge praguri de natură să producă mulţumire în UE. Cetăţenii UE şi rezidenţii adulţi continuă să utilizeze diferitele seruri anti-coronavirus autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Şase oraşe au o incidenţă COVID de peste 3 cazuri la mia de locuitori

Şase oraşe înregistrează o rată de infectare cu COVID-19 cumulată la 14 zile de peste 3 la mia de locuitori, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 în Capitală (1.085), Cluj (446) şi Suceava (375)

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 1.085 şi în judeţele Cluj – 446, Suceava – 375, Timiş – 334, a anuntat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

775 de amenzi, în ultimele 24 de ore, pentru încălcarea măsurilor de prevenire a efectelor pandemiei de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 775 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 189.100 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Source</a