Papa Francisc deplânge and #39; and #39;nebunia războiului and #39; and #39; în Duminica Floriilor

0
155

Papa Francisc a denunţat astăzi”nebunia războiului” într-o ”lume violentă şi rănită”, în timpul omiliei sale în Duminica Floriilor în care mii de credincioşi romano-catolici au revenit în Piaţa Sfântul Petru după pandemie, relatează EFE, conform Agerpres.

Suveranul pontif argentinian a deplâns utilizarea violenţei, amintind de martiriul lui Iisus din Nazaret: “Când se recurge la violenţă, nu mai ştim nimic despre Dumnezeu, care este Tatăl, şi nici despre ceilalţi, care sunt fraţi”, a avertizat acesta.

”Uităm de ce ne aflăm pe lume şi comitem cruzimi absurde. O vedem în nebunia războiului, unde Hristos este din nou răstignit”, a denunţat Papa Francisc.

Şi a continuat: “El este răstignit în refugiaţii care fug de bombe cu copii în braţe. El este răstignit în bătrânii care sunt abandonaţi la moarte, în tinerii lipsiţi de viitor, în soldaţii trimişi să-şi ucidă fraţii”.

În omilia sa, Francisc nu a făcut o aluzie explicită la războiul din Ucraina, aşa cum a făcut cu insistenţă de la începutul invaziei, la 24 februarie, dar şi-a arătat din nou preocuparea pentru o lume “rănită” de conflict.

Şi a precizat că aceasta va fi tema centrală a acestei Săptămâni Sfinte. “Încurajez să mergem spre Paşti cu iertarea lui. Pentru că Hristos mijloceşte continuu în faţa Tatălui pentru noi şi, privind lumea noastră violentă şi rănită, nu oboseşte să repete: ‘Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac’ “, a conchis el.

Ritualul Duminicii Floriilor, care comemorează intrarea lui Iisus în Ierusalim şi deschide Săptămâna Sfântă, este unul dintre cele mai iubite de credincioşi şi a început cu procesiunea ramurilor în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican în faţa a mii de oameni, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2019 din cauza pandemiei.

Francisc, care suferă de o problemă la genunchi care îl face să meargă cu dificultate, a binecuvântat ramurile de pe un altar aflat la uşa bazilicii şi nu de pe obeliscul din centrul pieţei, ca în anii precedenţi, şi nici nu a continuat procesiunea cu credincioşii şi clerul.

De fapt, şi-a citit omilia stând aşezat şi nici măcar nu a fost văzut mergând, ci a fost dus cu maşina direct la altarul care fusese amenajat la poalele bazilicii.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here