Patru bărbaţi din Vrancea, suspectaţi că au furat bicicletele lotului naţional de ciclism al Italiei. Acuzaţi şi de trafic internaţional de droguri, cei 4 au fost reţinuţi

1
181
29 Octombrie 2021, 14:47 (actualizat 29 Octombrie 2021, 18:33) |

Bucuria victoriei obținute de cicliștii italieni la Campionatul Mondial din Franța a fost repede umbrită de o surpriză neplăcută.

Imediat după cursă, sportivii au rămas fără bicicletele de concurs. 22 dintre acestea au dispărut din mașina parcată în fața hotelului în care echipa era cazată.

Şocată, compania care produce bicicletele sportivilor italieni a cerut ajutor pe rețele de socializare pentru prinderea hoţilor: “Toate bicicletele sunt vopsite în culori unice şi majoritatea au ghidon personalizat printat 3D, foarte important pentru sportivi.”

La o săptămână distanță, obiectele furate au apărut în România. Polițiștii aveau informații că un grup infracțional care se ocupa cu traficarea drogurilor încerca să comercializeze și bunuri sustrase din străinătate.

De altfel, bicicletele își căutau proprietari noi pe piața neagră, la un preț de 1.500 de euro – de 20 de ori mai puțin decât valoarea reală.

Au urmat percheziții în timpul cărora polițiștii au găsit 21 dintre bicicletele furate din Franța. Ultima a fost recuperată de la un cumpărător care nu știa că bicicleta era furată.

Patru persoane au fost reținute și duse la audieri. Potrivit unor surse, acolo le-au spus anchetatorilor că nu au furat bicicletele, ci le-au cumpărat pe toate cu 4 mii de euro.

Vehiculele pe două roți valorează însă peste jumătate de milion de euro, dar sunt neprețuite pentru cicliștii italieni.

Bicicletele vor ajunge din nou la cicliștii italieni după ce firma producătoare le-a recunoscut.

Și în Franța a fost deschis un dosar legat de furtul acestora.

____________________________________________

ACTUALIZARE Poliţiştii şi procurorii anunţă, vineri, că au destructurat un grup infracţional organizat, suspectat de trafic şi consum ilicit de droguri de mare risc, introducere în ţară de droguri de mare risc şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

În cadrul acţiunii, 20 de mandate de aducere au fost puse în executare.

”Din cercetări a reieşit că, în prima parte a anului 2021, 4 bărbaţi, din judeţul Vrancea, ar fi constituit un grup infracţional organizat având ca scop introducerea în ţară de droguri de mare risc (cocaină), pe care le-ar fi comercializat în judeţele Vrancea şi Bacău. De asemenea, în aceeaşi perioadă s-ar fi conturat o linie infracţională distinctă, ce urmărea valorificarea în ţară a unor bunuri sustrase din diverse state europene”, a transmis Poliţia Română.

La rândul lor, procurorii DIICOT au precizat că, la data de 23 octombrie 2021, inculpaţii au sustras 22 de biciclete, aparţinând lotului naţional al Italiei de ciclism, ce participa la o competiţie în Franţa, cu o valoare a prejudiciului de aproximativ 600.000 euro.

”La data de 28 octombrie 2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vrancea în urma cărora au fost identificate şi ridicate 21 de biciclete dintre cele 22 sustrase de pe teritoriul Franţei, 8 ecrane interactive, un DVR, mai multe grame de haşiş şi suma de 13.850 lei şi 2.800 euro”, a mai transmis DIICOT.

În timpul cercetărilor efectuate în cauză a fost identificat şi producătorul celor 22 de biciclete, o societate comercială din Italia, care şi-a identificat bunurile sustrase.

În cursul zilei de vineri cei 4 inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Source

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here