PENTRU ANUL CURENT Tohani România anunţă o creştere cu peste 20% a producţiei de struguri de calitate superioară

0
172

Tohani România anunţă că vinul din acest an va fi unul de excepţie, atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ, producţia de struguri de calitate superioară fiind în creştere cu peste 20% faţă de anul precedent, informează compania într-un comunicat de presă. Deşi primăvara nu a fost prietenoasă din punct de vedere al temperaturilor şi precipitaţiilor, vremea s-a menţinut caldă şi favorabilă pentru soiurile cultivate, strugurii fiind mai echilibraţi din punct de vedere al acidităţii şi mai fructaţi, o asigurare că vinul rezultat din producţia de anul acesta va fi unul excepţional.

De la culegere, macerare, fermentare şi până la îmbuteliere, la Tohani se folosesc cele mai potrivite tehnici şi metode de a pune în valoare ceea ce oferă podgoria de 365 hectare, pentru a reflecta personalitatea fiecărui soi. Anul acesta, deşi primăvara capricioasă a pus sub semnul întrebării producţia de struguri, apropierea sezonului culesului oferă perspective optimiste asupra vinului ce va purta pe etichetă anul 2021, atât din punct de vedere cantitativ, dar mai ales calitativ.

Potrivit comunicatului, redresarea vremii în iunie a influenţat direct calitatea strugurilor de la Tohani, chiar dacă acest lucru a înseamnat amânarea cu câteva săptămâni a culesului, faţă de o perioadă obişnuită din punct de vedere climatic.

”Suntem în plin proces de cules, iar fiecare soi de struguri primeşte o atenţie specială. Apoi, la moşie, selectăm strugurii potriviţi pentru fiecare etichetă. Folosim diferite metode de vinificare pentru etichete diferite, tocmai pentru a scoate în evidenţă calitatea specială a fiecărui soi. Totuşi, oricât de mult a avansat tehnologia în acest domeniu, ingredientul care rămâne constant este grija pentru un produs curat, autentic, de calitate superioară, cu care ne mândrim atât în România, cât şi pe piaţa internaţională”, a precizat Virgil Mândru, CEO şi proprietar Tohani România.

Feteasca Neagră, vinul roşu preferat de români

Conform comunicatului, cantitatea de struguri de calitate superioară ce va fi recoltată #AcasăLaFeteascaNeagră este cu 20% mai mare faţă de anul precedent. O atenţie deosebită este îndreptată către Feteasca Neagră, soiul de vin românesc cu care Tohani îşi doreşte să plaseze România pe harta internaţională a vinului. Anul acesta Tohani îşi propune să menţină producţia la aceleaşi cote ca în 2020, când a depăşit 1 milion de sticle de Fetească Neagră.

De altfel, potrivit unui sondaj recent efectuat online de Tohani la nivel naţional, peste 50% dintre români ar prefera vinul roşu. Când spun vin roşu, 87% dintre respondenţi se gândesc la un soi românesc, iar soiul care le vine imediat în minte este Feteasca Neagră (78%).

”Interesul pentru Feteasca Neagră este tot mai mare, atât pe fondul creşterii notorietăţii acestuia în rândul consumatorului, dar şi ca urmare a creşterii calităţii vinului. Avem aproximativ 100 hectare dedicate acestui soi, o vie în care am investit constant în ultimii 15 ani şi care oferă în fiecare an tot mai multe confirmări, atât prin etichetele premiate, cât şi prin creşterea vânzărilor. Consumatorii apreciază atât caracteristicile aparte ale soiului, cât şi experienţa pe care o oferă acesta, experienţă pe care încercăm să o împărtăşim cu fiecare vizitator ce ne trece pragul aici, #AcasăLaFeteascaNeagră”, a mai precizat Virgil Mândru.

Source