Petrolul cade sub 80 de dolari din cauza revenirii temerilor legate de COVID în Europa

0
196

Petrolul cade sub 80 de dolari din cauza revenirii temerilor legate de COVID în Europa

Prețul petrolului a scăzut vineri sub 80 de dolari pe baril, în condițiile în care o nouă creștere a cazurilor de COVID-19 în Europa amenință să încetinească redresarea economică, scrie Reuters.

Investitorii au luat în calcul și o posibilă eliberare a rezervelor de țiței de către marile economii pentru a calma prețurile, scrie Reuters.

Petrolul Brent a scăzut cu 1,90 dolari, sau 2,34%, la 79,34 dolari pe baril. Acesta scăzuse anterior la 78,15 dolari, cel mai scăzut nivel de la începutul lunii octombrie, după ce a crescut până la 82,24 dolari, extinzând volatilitatea observată joi.

Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în decembrie a scăzut cu 1,97 dolari, sau 2,5%, la 77,04 dolari pe baril.

Atât Brent cât și WTI suntpe cale să încheie a patra săptămână de scăderi.

Austria a devenit prima țară din Europa de Vest care a reintrodus în această toamnă un blocaj complet, pentru a face față unui nou val de infecții cu COVID-19, care amenință să încetinească redresarea economică din ultimele luni.

Germania, cea mai mare economie a Europei, a avertizat că ar putea fi nevoită, de asemenea, să treacă la un blocaj complet.

Petrolul Brent a crescut cu aproape 60% în acest an, pe măsură ce economiile își revin după pandemie, iar Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, cunoscuți sub numele de OPEC+, au crescut lent producția.

Guvernele unora dintre cele mai mari economii ale lumii analizau posibilitatea de a elibera petrol din rezervele lor strategice de petrol, la solicitarea Statelor Unite, pentru o acțiune coordonată de calmare a prețurilor.

(sursa: Mediafax)

Petrolul cade sub 80 de dolari din cauza revenirii temerilor legate de COVID în Europa

Prețul petrolului a scăzut vineri sub 80 de dolari pe baril, în condițiile în care o nouă creștere a cazurilor de COVID-19 în Europa amenință să încetinească redresarea economică, scrie…

Bitcoin în cădere liberă. La ce valoare a ajuns cea mai tranzacționată criptomonedă din lume

Bitcoin a scăzut, vineri, la minimul ultimei luni şi se îndreaptă către cea mai slabă săptămână din ultimele şase luni, pe măsură ce traderii au marcat profituri după un lung raliu, o parte din decizii fiin…

BNR: Scumpirile vor afecta GRAV sectorul privat în lipsa unor măsuri guvernamentale de sprijin

Rămâne incertă capacitatea unor firme de a se menține viabile după oprirea măsurilor de sprijin guvernamental, în contextul creșterii abrupte a costurilor cu energia, transportul și ale altor materii prime și…

Co-fondatorul UiPath a vândut acțiuni de 2,6 milioane de dolari

Co-fondatorul şi CEO al producătorului de roboţi software UiPath (PATH) a vândut acţiuni UiPath de 2,6 milioane de dolari. Este primul unicorn românesc și a fost listată pe bursa din New…

Tranzacție cu RĂSUNET pe piața imobiliară. Un CUNOSCUT centru comercial din Capitală a fost vândut
Galerie Foto Complexul comercial Bucur Obor a fost vândut, astăzi, companiei One United Properties pentru 64,9 milioane de lei, la prețul de 8,918 lei pe acțiune. Pachetul majoritar de acțiuni a fost achiziționat prin…

Producția de cărbune a crescut cu peste 20% în primele 9 luni din 2021

Producţia de cărbune a ajuns la 2,404 milione de tone echivalent petrol, de 413.200 tep, în primele 9 luni ale anului, cu 20,8% mai mare față de aceeași perioadă din 2020, potrivit datelor INS. Totodată, au…

Prețul grâului românesc EXPLODEAZĂ. Cel mai mare nivel din ultimii 8 ani. La ce valoare a ajuns

Grâul românesc depășește 250 de euro pe tonă, cel mai mare preț din anul 2013. Prețul grâului de panificație FOB Constanța s-a ridicat la 259 de euro/tonă pe 11 noiembrie 2021.Costul grâului în Banat a…

 Nuclearelectrica preia Uzina de Uraniu de la Feldioara

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Nuclearelectrica preia de la Compania Națională a Uraniului activele aferente liniei de procesare tehnică a concentratului de uraniu a Uzinei de Rafinare E -…

Asiguratorii se opun plafonării prețurilor RCA

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare-Reasigurare din România a luat notă cu îngrijorare și surprindere de propunerea legislativă depusă la Senat care prevede modificarea Legii privind RCA, în sensul…

Crește oferta locurilor de muncă. Peste 47.000 de posturi vacante

Ofertele de locuri de muncă au crescut la 47.300 în trmestrul III din 2021, cu 7.700 mai multe față de perioada anterioară, arată datele INS. Cele mai multe sunt în administraţia publică 2,05%,…

Black Friday 2021. Tranzacțiile cu cardul au crescut cu 10%. Valoarea celei mai mari achiziții

Tranzacţiile cu cardul de Black Friday a crescut cu circa 10%, față de anul trecut. Suma medie cheltuită online a fost de 370 lei, mai mare cu 10% raportat la ediția din 2020, arată datele Netopia…

Hidroelectrica are în dezvoltare cel mai mare portofoliu local de regenerabile

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, este în faza de duediligence (negocieri) pentru un portofoliu de proiecte eoliene şi solare de 2.000 MW, capacitatea echivalentă cu cea a trei…

Cele mai valoroase 10 companii din economia românească sunt cotate la 56,5 miliarde de euro

Cele mai valoroase 100 de companii din economia românească sunt evaluate în acest an la aproape 120 de miliarde de euro, un nivel record ce a fost obţinut într-o perioadă cu totul atipică, marcată de pandemia de…

Românii sunt campionii UE la umplut plămânii cu praf

Conform celor mai recente estimări ale Agenției Europene de Mediu (European Environment Agency-EEA), 307.000 de persoane au murit prematur din cauza expunerii la poluarea cu particule fine (PM2,5) în țările UE. Cel…

Inflația pandemică devine endemică?
Galerie Foto Ritmul de creștere a inflației atinge nivelul de alertă maximă, după ce nu cu mult timp în urmă marii economiști ai lumii erau îngrijorați că nu o pot urni din poziția minimă în care stătea anchilozată….

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here