Plaja Dunărea, deschisă publicului, după o investiţie de 6 milioane de euro

0
215

Plaja Dunărea, o investiţie de circa 6 milioane de euro, realizată de Primăria municipiului Galaţi, se deschide pentru public sâmbătă, 31 iulie 2021. Anunţul a fost făcut astăzi de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

“Este un moment aşteptat de către gălăţeni şi mă bucur că, începând de sâmbătă, vom deschide Plaja Dunărea. Este locul unde gălăţenii şi nu numai îşi vor putea petrece timpul liber într-un mod cât se poate de plăcut, aici în oraş, unde, pe lângă plaja propriu-zisă, vor putea avea acces la bazinul cu valuri, la ansamblul de tobogane, cel mai înalt având 20 de metri înălţime, sau la zona de food court. De asemenea, copiii se vor putea bucura de un bazin al lor, prevăzut cu tobogane. Sunt sigur că foarte mulţi dintre cei care obişnuiau în trecut să vină la Plaja Dunărea vor regăsi acest loc cu totul şi cu totul schimbat, la standarde moderne”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

La Plaja Dunărea au fost executate următoarele lucrări: refacerea completă a bazinului cu valuri, construirea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulţi, amenajarea unei piscine pentru copii dotată cu un ansamblu de tobogane, construirea de tobogane cu aterizare în piscină şi tobogane cu aterizare lentă orizontală. De asemenea, au fost amenajat trei beach baruri pe plajă şi unul în zona Aqua Park, o zonă de food court cu 11 puncte cu vânzare, o zonă care va fi destinată organizării unor evenimente, dotată cu scenă şi un teren pentru activităţi sportive, vestiare, duşuri etc.

Plaja este dotată cu sisteme de umbrire, şezlonguri (aproximativ 600), hamace, perne puf pentru plajă, colace single şi duble. S-au amenajat 120 de locuri de parcare şi s-au înfiinţat două linii speciale de autobuz. Suprafaţa amenajată este de 4 hectare, iar capacitatea maximă a bazei de agrement este de 3.500 de persoane.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 28 de milioane de lei (aproape 6 milioane de euro), proiectare şi execuţie, lucrările fiind realizare de asocierea Tancrad S.R.L. – Lemacons S.R.L – Aqua Azur S.R.L.

Plaja va fi deschisă pentru public sâmbătă, 31 iulie 2021, la ora 9.00. Tarifele de acces la baza de agrement sunt astfel: intrarea la Aqua Park adulţi – 35 de lei, de luni până joi, şi 50 de lei de vineri până duminică, iar copiii între 7 şi 14 ani – 20 de lei, de luni până joi, şi 25 de lei de vineri până duminică; intrarea la plaja de nisip adulţi – 15 lei, de luni până joi, şi 20 de lei, de vineri până duminică, iar copiii între 7 şi 14 ani – 10 de lei, de luni până duminică. Copiii cu vârsta până în 7 ani au intrarea liberă. Orarul de funcţionare va fi de luni până duminică, între orele 9.00 şi 21.00, iar accesul se va face pe la intrarea principală, dinspre Uzina de Apă.

Menţionăm că, în contextul pandemiei, numărul maxim de persoane care vor avea acces la baza de agrement va fi limitat la 1.500.

Source