Plan major de investiţii de 300 de milioane de dolari în fabrica Ford de la Craiova

0
298

Plan major de investiţii de 300 de milioane de dolari în fabrica Ford de la Craiova

Americanii de la Ford anunţă un plan major de investiţii de 300 de milioane de dolari în fabrica de la Craiova, care va deveni a treia fabrică Ford din Europa care va produce maşini electrice.

Ford a confirmat luni că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial uşor în 2023, la uzina sa de la Craiova, inclusiv o versiune complet electrică a acestuia, ce va debuta în 2024. Acesta va fi primul vehicul Ford de volum, complet electric, construit în România, scrie Ziarul Financiar.

„Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate şi flexibilitate în operaţiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial uşor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase şi continue cu furnizorii locali şi comunitatea, precum şi succesul întregii echipe Ford Craiova”, a declarat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa: „Prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, Craiova va deveni a treia noastră fabrică din Europa unde se produc vehicule complet electrice. Investiţia din Craiova vine în contextul celorlalte investiţii anunţate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) şi pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia şi trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienţilor din Europa vehicule comerciale cu zero emisii”.

În februarie, Ford şi-a luat angajamentul ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale din Europa să fie pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Se preconizează că două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de modelele complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

De asemenea, noul vehicul comercial uşor va fi echipat cu unele dintre cele mai avansate motoare convenţionale Ford pe benzină, precum şi diesel, produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie. Transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot în Marea Britanie.

Investiţia totală Ford în operaţiunile sale de producţie din România – incluzând şi investiţia anunţată luni – se apropie de 2 miliarde de dolari, de la preluarea fabricii din Craiova, în 2008.

În ultimii ani s-au făcut îmbunătăţiri semnificative la fabrica din Craiova; peste 600 de roboţi au fost instalaţi pentru a îmbunătăţi şi eficientiza procesele de ştanţare, vopsire sau asamblare a caroseriilor şi şasiurilor. Aproximativ 6000 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule şi motoare din Craiova.

Primul pas spre un viitor electrificat la fabrica din Craiova a fost făcut în octombrie 2019, odată cu lansarea producţiei modelului Puma mild-hybrid. Anunţul de astăzi marchează o nouă etapă importantă, astfel că Ford este primul producător auto care anunţă producţia unui vehicul complet electric în România. Pe lângă Puma, Ford Craiova construieşte în prezent şi SUV-ul de mici dimensiuni, Ford EcoSport, dar şi mult-premiatul motor EcoBoost de 1.0 litri.

„Această nouă investiţie în viitorul fabricii din Craiova demonstrează, încă o dată, speranţa companiei Ford că guvernul din România va asigura toate îmbunătăţirile cheie promise pentru a sprijini un mediu competitiv de producţie în regiune, inclusiv în ceea ce priveşte infrastructura de transport, care este esenţială”, a mai spus Rowley.

Data de începere a producţiei noului vehicul, precum şi detaliile suplimentare despre acesta urmează să fie confirmate aproape de momentul lansării.

(sursa: Mediafax)

Plan major de investiţii de 300 de milioane de dolari în fabrica Ford de la Craiova

Americanii de la Ford anunţă un plan major de investiţii de 300 de milioane de dolari în fabrica de la Craiova, care va deveni a treia fabrică Ford din Europa care va produce maşini electrice. Ford a confirmat…

Un român numit în conducerea Institutului European pentru Inovare și Tehnologie

Comisia Europeană l-a numit în forul de conducere al Institutului pentru Inovare şi Tehnologie (EIT) pe expertul Răzvan Nicolescu, transmite instituția. Acesta este primul român care face parte…

BCR raportează un profit mai mic în primul trimestru din 2021

Banca Comercială Română (BCR) a înregistrat un profit net de 424,6 milioane de lei (87 milioane de euro) în primul trimestru din acest an, mai mic față de același interval din 2020, când acesta s-a ridicat…

În ultima lună, Ministerul Economiei a plătit circa 150 mil. lei beneficiarilor Start-up Nation

În ultima lună, după aprobarea bugetului pe anul 2021 și după înființarea oficială a ministerului Economiei, instituția a plătit aproape 150 de milioane de lei din datoriile de 873 de milioane de lei care…

Turismul de Paște și 1 Mai explodează. Dublu față de anii anteriori

Numărul turiștilor din hoteluri şi pensiuni cu ocazia Paștelui și a zilei de 1 Mai va fi dublu față de anii anteriori, respectiv 300.000, spune Traian Bădulescu, specialist comunicare în cadrul…

Autorizațiile de construcție pentru clădiri rezidențiale au crescut cu 18,1% în primul trimestru din 2021

Autorizaţiile de construcție pentru clădiri rezidenţiale au crescut cu 18,1% în primul trimestru din 2021, ajungând la 10.209, comparatiiv cu aceeași perioadă de anul trecut,…

Șomajul s-a situat la 5,5% în luna martie 2021

Șomajul s-a situat la 5,5% în luna martie 2021, cu 0,2% mai mic faţă de luna februarie, când aceasta a fost de 5,7%, arată Institutul Naţional de Statistică (INS). Numărul…

Comunicat CONPET S.A.

Jumătate dintre angajații români nu se așteaptă să primească primă de Paște anul acesta

Mai bine de jumătate dintre angajați (55%) nu se mai așteaptă la vreo primă cu ocazia sărbătorilor pascale. Dintre cei care vor primi primă, o treime spun că nu depind de ea, dar se simt apreciați. Conform…

Piețele de capital, rol cheie în redresarea din criza COVID-19

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în colaborare cu Ministerul Finanțelor, derulează proiectul privind “Strategia națională pentru piața de capital”, finanțat din fonduri europene, având drept…

Care este prețul coșului de cumpărături pentru masa de Paște

Coșul de cumpărături pentru masa de Paște din acest an se ridică la 180 de lei, valoare asemănătoare cu cea din 2020, deși prețurile alimentelor au crescut, informează Cooperativa Ţara…

Salariul minim în România nu acoperă nevoile angajaților și ale familiilor acestora

Salariul minim în România nu acoperă nevoile angajaților și ale familiilor acestora, existând diiferențe uriașe între țara noastră și celelalte state din UE, arată un studiu…

Companiile obligate să depună declarația privind beneficarul real

Companiile care activeză în România vor trebui să depună anual o declarație privind beneficiarul real la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) începând cu 30 aprilie 2021. Legea 101/2021…

Consumatorii casnici beneficiază de Calculatorul de Eficiență Energetică

Consumatorii casnici pot beneficia de Calculatorul de Eficienţă Energetică, creat prin programul România Eficientă, derulat de Energy Policy Group şi sponsorizat de OMV Petrom. Acesta poate…

Circa 6,5 milioane de cozonaci vor fi vânduți în perioada Paștelui

După ce izolarea în case din primăvara anului trecut, în contextul pandemiei de COVID-19, a scăzut cu circa 50% cererea de cozonaci pentru Sărbătorile Pascale, acum patiserii speră să recupereze și…

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here