Podium la parașutism după zeci de ani. La 22 de ani, Bianca Creț este comparată cu Smaranda Brăescu

0
150

O tânără din Oradea a reuşit să obţină locul al treilea la juniori, la Campionatul mondial de parașutism.  O performanță excepțională spun specialiștii care o compară cu Smaranda Brăescu, marea noastră campioana.  La 22 de ani, Bianca Creț are peste 400 de sărituri în palmares și își propune că anul viitor să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

25 Iulie 2022, 17:05 (actualizat 25 Iulie 2022, 20:57) Știrile TVR |

Pentru Bianca, rezultatul obținut la campionatul mondial este răsplata după ani de zile în care s-a dedicat parașutismului.

“Cu o seară înainte am visat că o să iau locul trei și chiar locul trei l-am luat, am avut cele mai bune rezultate de până acum  din toată viață mea”, a povestit Bianca.

Sergiu Tabuia, comandant, Aeroclubul Teritorial „Smaranda Brăescu” Oradea: „E o mare realizare având în vedere că exact acum 90 de ani Smaranda Brăescu, o paraşutistă din România, a fost campioană mondială. Ne bucurăm să avem din nou o campioană, din Oradea”.

Marius Cernea, fost paraşutist militar: „Este un act de foarte mare curaj iar calmul de care dă dovadă…sunt extraordinare”.

Bianca practică paraşutismul de performanţă de la 16 ani, când a împlinit vârsta necesară pentru saltul cu paraşuta. Acum, șase ani mai târziu, are la activ nu mai puţin de 426 de salturi. Ea a preluat această pasiune de la tatăl ei, care în tinereţe a practicat paraşutismul.

Dan Creţ, tatăl campioanei:La 15 ani și jumătate, găsindu-mi brevetul de parașutist printre vechituri, am văzut cât de entuziasmată și mândră era. M-am gândit să-i fac o supriză, un curs la aeroclubul din Oradea”.

De profesie, Bianca e radiolog, la început de carieră, şi lucrează la o clinică din Oradea. Colegii de la serviciu au aflat cu uimire de performaţa deosebită a tinerei.

Aeroclubul României oferă cursuri gratuite de paraşutism pentru tinerii cu vârste între 16 şi 23 de ani. Bianca a profitat de oportunitate şi a făcut performanţă. Ea e componentă a lotului naţional de paraşutism al României şi pentru anul viitor şi-a propus obţinerea locului întâi în lume, la categoria ei de vârstă.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here