Polonia va elimina restricţiile doar pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid

0
66

Guvernul Poloniei ar urma să elimine restricţiile impuse de pandemia de coronavirus pentru toate persoanele vaccinate, îndemându-i astfel şi pe ceilalţi să meargă să se imunizeze cât mai curând, relatează Euractiv, citată de Digi24.

“Trebuie să evităm o nouă carantină cu orice preţ”, a precizat vicepremierul ţării.

Propunerile privind relaxarea restricţiile anti-Covid au fost dezvăluite de publicaţia locală Gazeta Prawna. Potrivit sursei citate, guverul de la Varşovia analizează şi un cadrul legal prin care cei ce deţin afaceri, de tipul barurilor sau restaurantelor, să poată refuza clienţii care nu prezintă dovada vaccinării.

Vicepremierul polonez, Jaroslaw Gowin, a precizat pe Twitter că restricţiile care vor rămâne pentru cei care nu s-au imunizat nu încarcă libertatea acestora, însă reprezintă o formă de a proteja populaţia şi a evita cu orice preţ un nou lockdown.

“Persoanele care sunt vaccinate trebuie să aibă garanţia că nu vor fi vizate de nicio nouă restricţie. Restricţiile asupra persoanelor nevaccinate nu le încalcă libertatea, ele sunt o protecţie a libertăţii restului societăţii. Trebuie să evităm o nouă carantină cu orice preţ”, a spus Gowin.

De la începutul pandemiei, Polonia a raportat în total 2.883.284 de cazuri de Covid-19 şi 75.265 de decese.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here