Poluarea amenință Beijingul în apropierea Jocurilor Olimpice de Iarnă. Măsuri sanitare drastice în satul olimpic

0
394

Beijingul se pregătește pentru ce e mai rău, în materie de poluare. Smogul ar putea învălui metropola chiar în preajma deschiderii Olimpiadei de Iarnă.

Sunt zvonuri că, în ianuarie, ar urma chiar să se închidă industria grea din zona capitalei chineze, pentru a diminua poluarea și a reduce riscul apariției smogului.

După ce a câștigat competiția pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă 2022, China a început un program amplu de reducere a poluării în toată țara, tocmai pentru a închide gura criticilor. Unii spun că deja se simte că aerul e mai curat.

Chinezii au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Olimpiadă. A fost inaugurată linia de tren de mare viteză între două dintre orașele gazdă ale competițiilor – Beijing și Zhangjiakou – astfel încât sportivii să se deplaseze mai rapid.

Pe fondul temerilor privind mutația Omicron, mult mai contagioasă, organizatorii Olimpiadei dau asigurări că satul olimpic va fi extrem de sigur pentru sportivi – cu sisteme de filtrare a aerului pentru fiecare încăpere și condiții de igienă strictă la sala de mese.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here