Președinta CE, Ursula von der Leyen: Spațiul Schengen “este și mai puternic” după aderarea parțială a României și Bulgariei

0
24

Duminica, 31 Martie 2024, ora 11:55

189 citiri

Președinta CE, Ursula von der Leyen: Spațiul Schengen "este și mai puternic" după aderarea parțială a României și Bulgariei

Ursula von der Leyen și Klaus Iohannis la Bruxelles FOTO / presidency.ro

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a exprimat bucuria duminică, 13 martie, cu privire la aderarea parțială a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. În România s-au efectuat deja primele zboruri fără controlul vamal obișnuit.

„Astăzi Bulgaria și România între în familia Schengen. Eliminarea controlului vamal la frontierele aeriene și maritime este binevenită. Este un mare succes pentru cetățenii ambelor țări. Beneficiile măsurii vor afecta milioane de cetățeni europeni, iar Spațiul Schengen este și mai puternic”, a scris președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe o rețea de socializare.

În România au avut loc deja primele plecări și sosiri de avioane fără control vamal. Când a intrat în vigoare măsura, la miezul nopții, călătorii unui zbor către Frankfurt a fost supuși parțial controalelor vamale.

Prima cursă integral operată fără control de frontieră din spaţiul Schengen a fost un zbor București-Viena, operat de către Austrian Airlines.

Pe aeroportul internațional din Cluj a aterizat un zbor din Italia care nu a mai fost supus controlului.

Ți-a plăcut articolul?

Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here