Preşedintele Joe Biden a fost invitat să rostească pe 1 martie discursul despre Starea Naţiunii în Congresul SUA

0
190
Preşedintele Joe Biden a fost invitat să rostească pe 1 martie discursul despre Starea Naţiunii în Congresul SUA

Joseph Biden, a fost invitat în Congres pentru a rosti discursul despre Starea Naţiunii pe 1 martie, afirmă oficiali politici de la Washington citaţi de site-ul Axios.com.

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, i-a trimis vineri invitaţia lui Joseph Biden. “Vă mulţumim pentru viziunea îndrăzneaţă şi pentru conducerea patriotică a ţării, care au ghidat America spre ieşirea din criză şi spre o eră de progrese măreţe”, i-a scris Nancy Pelosi lui Joseph Biden în invitaţie, scrie Mediafax

În mod normal, discursurile prezidenţiale despre Starea Naţiunii au loc în ianuarie sau februarie. Acum va fi prima dată în istoria Statelor Unite când discursul prezidenţial va fi rostit în martie.

Preşedintele Biden a obţinut aprobarea Congresului SUA pentru proiecte de asistenţă socială în criza pandemiei şi pentru reconstrucţia infrastructurii, dar acum are dificultăţi în Senat privind adoptarea Planului “Reconstruim Mai bine” (Build Back Better, BBB), în valoare de peste 1.750 de miliarde de dolari, care conţine măsuri sociale, educaţionale şi de protejare a mediului.

Preşedintele Joe Biden a fost invitat să rostească pe 1 martie discursul despre Starea Naţiunii în Congresul SUA

Joseph Biden, a fost invitat în Congres pentru a rosti discursul despre Starea Naţiunii pe 1 martie, afirmă oficiali politici de la Washington citaţi de site-ul Axios.com.

Accident cu 7 răniți în Dâmbovița

Șapte persoane au fost rănite vineri seara în urma unui accident între două mașini, în comuna Cornățelu, județul Dâmbovița. Trei dintre răniți sunt pietoni, loviți de una dintre mașini.

Noi restricţii în Capitală de sâmbătă din cauza creşterii cazurilor de COVID-19

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit vineri după-amiază, pe fondul creşterii susţinute a cazurilor de coronavirus în Capitală. Rata de incidența cumulată calculată la 14 zile în Bucureşti a ajuns vineri la 1.42 la mia de locuitori, conform ultimei raportări a DSP Bucureşti.

95 de deținuți sunt infectați cu Covid-19

95 de deținuți sunt diagnosticați cu Covid și sunt sub supraveghere medicală la spitalele-penitenciar București-Jilava și Constanța-Poarta Alba, a informat vineri Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Cîţu: Dacă Marcel Ciolacu are şi altă soluţie, sunt foarte deschis să o vedem. Dacă nu certificatul verde, altceva

Liderul PNL, Florin Cîţu, a anuntat vineri, că dacă liderul PSD, Marcel Ciolacu, susţine o altă soluţie în afara certificatului verde, este foarte deschis să vadă o propunere, mentionand însă că nu va accepta o variantă care să închidă economia.

Omicron se extinde în România. Au fost confirmate încă 112 cazuri

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat vineri confirmarea a 112 cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Trei pacienți români salvați de un donator bulgar

Trei români au fost salvați în uma unor transplanturi realizate cu organe prelevate de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria, scrie Mediafax.

Trei vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat în Galați

Trei vagoane care compuneau un tren privat de marfă ce transportau cărbune pentru Combinatul Siderurgic Galați au deraiat, vineri, între stațiile Filești – Cătușa, județul Galați, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Vaccinarea în România: Aproape 33.000 de persoane vaccinate în ultima zi

Aproape 33.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate vineri de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Peste 7.500 au făcut prima doză.

92% dintre statele lumii vor fi afectate de temperaturi mari după 2030

Circa 92% dintre statele lumii vor avea parte de temperaturi mari o dată la 2 ani după 2030, arată un studiu care a analizat situația din 165 de țări, publicat în jurnalul Communications Earth and Environment, citat de AFP.

Cătălin Predoiu ANUNȚĂ când va fi desființată Secția Specială

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunțat vineri că Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) va fi desfiinţată până la sfârşitul lunii martie, însă această unitate de parchet nu va fi înlocuită de o structură asemănătoare, respectiv “SIIJ 2.0”.

Exporturi RECORD de gaze naturale lichefiate din SUA spre Europa și Asia

Exporturile de gaze naturale lichefiate (LNG) din Statele Unite au crescut la niveluri record după ce Rusia a decis limitarea livrărilor, arată datele Refinitiv, citate de Reuters.

VIDEO Adriana Pistol (MS): Doi sau trei copii depistaţi cu tulpina Omicron în ţara noastră

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol a declarat vineri într-o conferință de presă că sunt foarte puţini copii depistaţi cu tulpina Omicron în ţara noastră, fiind vorba de doi sau trei.

UPDATE Sancțiuni URIAȘE în Italia pentru persoanele nevaccinate de peste 50 de ani

Italienii de peste 50 de ani nevaccinați anti COVID-19 vor fi amendați cu 100 de euro, iar cei care lucrează fără certificat verde vor plăti între 600 şi 1.500 euro. Pentru intrarea în magazine fără test negativ sancțiunea este 1.000 de euro, scrie EFE.

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat în ședința de astăzi, 7 ianuarie 2021, noua listă ale țărilor cu risc epidemiologic ridicat – roșie, galbenă și verde.  

Source