Previziuni în scădere a PIB-ului României. Estimările Băncii Mondiale în 2022

0
198

Previziuni în scădere a PIB-ului României. Estimările Băncii Mondiale în 2022

Economia României va crește cu 4,3% în 2022, previziune în scădere față de 4,5% în iunie anul trecut, arată raportul “Perspective Economice Globale” al Băncii Mondiale.

Totodată, prognozele instituției financiare internaționale arată un avans al PIB-ul țării noastre de 3,8%, revizuit în scădere față de 3,9% în iunie 2021.

Banca Mondială estimează o creştere de 6,3% a economiei românești în 2021.

Pentru regiunea Europa şi Asia Centrală previziunile arată un avans de 3% în 2022 și de 2,9% în 2023.

Economia mondială va crește cu 4,1% în 2022 şi de 3,2% în 2023. 

România, pe locul 3 în lista statelor UE cu cea mai mare scădere a curselor aeriene

Cursele aeriene și-au revenit parțial anul trecut față de 2020. Astfel, acestea au crescut  cu 130% în decembrie 2021, raportat la aceeași lună din anul precedent, însă se situează în scădere cu 24% comparativ cu 2019, arată datele Eurostat. Totodată, România se află printre țările UE care au înregistrat un declin în acest sector. 

Previziuni în scădere a PIB-ului României. Estimările Băncii Mondiale în 2022

Economia României va crește cu 4,3% în 2022, previziune în scădere față de 4,5% în iunie anul trecut, arată raportul “Perspective Economice Globale” al Băncii Mondiale.

Facturi URIAȘE la energie. ANRE controlează furnizorii de electricitate și gaze

Toți furnizorii de electricitate și gaze naturale vor fi verificați de Autoritatea pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), după ce mii de persoane s-au plâns de facturile enorme. 

Gheorghe Piperea către consumatori: Contestați facturile la energie. Măsurile luate de autorități sunt nesemnificative

Persoanele nemulțumite de facturile mari la energie trebuie să le conteste și nu să aștepte deciziile guvernului, spune avocatul Gheorghe Piperea, preşedintele Asociaţiei Parakletos privind protecţia consumatorilor.

De ce 2022 se anunță un an al imobilelor vechi. Ce s-a schimbat pe piață

Nu mai e un secret pentru nimeni că 2021, chiar dacă un an pandemic, a adus un vârf al locuinţelor noi livrate pe piaţă. Specialiștii spun că acest record nu va putea fi depășit decât în 2023-2024, ţinând cont de proiectele noi anunţate. Ce se va întâmpla prin urmare anul viitor? Cei mai mulți dintre clienţi se vor orienta către imobilele vechi, acolo unde nevoia nu poate fi pusă ”în așteptare”.

Investiții imobiliare de peste 919 milioane de euro în 2021. În top sunt spațiile de birouri

Investiţiile de pe piaţa imobiliară s-au ridicat la 919,45 milioane de euro în 2021, cu 4% mai mari faţă de anul precedent, arată un studiu realizat de Fortim Trusted Advisors.

Magazinul Gucci de la parterul hotelului Athenee Palace Hilton din Capitală s-a închis după 11 ani

Familia Calagiu a închis magazinul Gucci de la parterul hotelului Athenee Palace Hilton din Bucureşti, marcând ieşirea brandului după 11 ani, arată ZF. Închiderea reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente de pe piaţa de lux din România.

Producția industrială s-a majorat cu 7,5% în primele 11 luni din 2021

Producţia industrială a crescut cu 7,5%, serie brută, și cu 8,2%, serie ajustată, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2021, raportat la același interval din 2020, a anunţat INS.

Cadou venit din Canada: 3 containere cu zdrențe
Galerie Foto Anul 2022 începe în forță pentru mafia gunoaielor.

România, pe locul 3 în clasamentul celor mai atractive state pentru călătorii și munca la distanță

România se află pe locul 3 în topul statelor cele mai favorabile pentru combinarea muncii la distanță cu călătoriile, arată un clasament realizat de momondo.ro. 

Mandatul CEO-ului BVB, Adrian Tănase, a fost prelungit

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat prelungirea mandatului lui Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti, până la  31 decembrie 2022. Acesta urma să expire la data de 23 ianuarie 2022.

ROBOR la 3 luni continuă să crească. Ce se întâmplă cu ROBOR la 6 luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a ajuns la 3,07% pe an astăzi, de la 3,05% în ședința anterioară, arată datele BNR. 

Salariile și numărul locurilor de muncă au crescut în 2021. Preferințele angajaților în 2022

Salariile au crescut cu peste 16% iar locurile de muncă au fost cu 25% mai multe în 2021. Totodată, angajații au preferat munca de acasă. În acest an estimările arată că vor fi acordate noi beneficii extrasalariale,  salariații îşi vor schimba jobul mai des, arată un raport realizat de bestjobs.ro.

Veniturile lunare pe gospodărie în trimestrul III 2021. Cât de mari au fost cheltuielile

Veniturile totale medii lunare pe gospodărie s-au ridicat la 5.704 lei şi 2.256 lei pe persoană în trimestrul III 2021, arată datele INS. 

Probleme în proiectul Neptun Deep. Contractul de achiziție a acțiunilor ExxonMobil de către Romgaz se tărăgănează

Contractul de achiziție a acțiunilor ExxonMobil and Production Romania Limited de către Romgaz se tărăgănează. Etimările producătorului de gaze naturale arată că trazacția va fi finalizată în primul triimestru din 2022.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here