Producătorii de film plănuiesc o serie Harry Potter cu actori transsexuali

0
221
Producătorii de film plănuiesc o serie Harry Potter cu actori transsexuali

Producătorii de film intenționează să realizeze o serie Harry Potter cu actori transsexuali. Versiunea ar urma să fie filmată în America în iunie şi iulie. Totuși, producătorii ar putea fi daţi în judecată de JK Rowling dacă îi vor folosi personajele acesteia.

Producătorii de film plănuiesc o variantă „woke”, alertă la prejudecăţile rasiale şi la discriminare, a filmelor Harry Potter în care personajele magice vor fi interpretate de actori transsexuali şi non-binari, potrivit DailyMail.

În ceea ce va fi văzut de mulţi ca o provocare la adresa lui J.K. Rowling, scriitoare britanică, cunoscută mai ales drept autoare a romanelor de fantezie Harry Potter, care a fost atacată pentru că a pus sub semnul întrebării afirmaţia conform căreia femeile transsexuale sunt identice cu femeile biologice, realizatorii de film caută o distribuţie diversă pentru rolurile principale.

Aceştia insistă asupra faptului că unele dintre personajele pentru noile versiuni – care vor fi difuzate sub forma unei “serii web” – nu pot fi interpretate de actori albi, inclusiv rolul principal al lui James Potter, tatăl tânărului vrăjitor Harry.

Potrivit notelor de casting, acest rol este deschis doar unui actor care este “asiatic, negru, de origine africană, etnic ambiguu, multirasial, de origine indigenă, latino, hispanic, din Orientul Mijlociu, din Asia de Sud, indian, din Asia de Sud-Est sau din insulele Pacificului”. Producătorii nu au precizat cine o va interpreta pe Lily Evans, mama lui Harry, dar au spus că vor o „femeie transsexuală, nonconformistă, non-binară”.

Fişele de casting pentru Sirius Black, interpretat iniţial de Gary Oldman în adaptările cinematografice, cer un actor care să nu fie alb. Toate genurile pot da audiţii pentru acest rol.

Creatoarea proiectului, producătoarea video TikTok Megan Mckelli, a declarat: „Ne propunem să reflectăm diversitatea fanilor în personajele sale îndrăgite, introducând oameni de culoare, poveşti queer şi personaje de diferite credinţe”.

Dar producătorii, care au sediul în SUA, sunt aproape sigur că se vor confrunta cu o bătălie juridică din partea lui Rowling, despre care se crede că nu le-a acordat permisiunea de a-i folosi personajele.

Deşi realizatorii şi-au scris propriul scenariu, care nu îl are ca personaj central pe Harry, interpretat de Daniel Radliffe în filmele originale alături de Emma Watson în rolul lui Hermione Granger şi Rupert Grint în rolul lui Ron Weasley, acesta se bazează pe cărţile scrise de Rowling, care îşi apără drepturile de autor.

Personajele ei, precum Remus Lupin, Peter Pettigrew, Marlene McKinnon şi Dorcas Meadowes, vor apărea în serialul care va fi filmat în zona Pacific Northwest din America în iunie şi iulie.

Lupin, spun producătorii, poate fi interpretat de toate genurile, dar Pettigrew trebuie să fie jucat de „un bărbat transsexual, non-binar, care nu se conformează cu genul”.

Încă nu se ştie când va fi difuzat serialul, dar Mckelli a angajat-o pe Hannah Schill, agent de casting din Los Angeles.

(sursa: Mediafax)

Producătorii de film plănuiesc o serie Harry Potter cu actori transsexuali

Producătorii de film intenționează să realizeze o serie Harry Potter cu actori transsexuali. Versiunea ar urma să fie filmată în America în iunie şi iulie. Totuși, producătorii ar putea fi daţi în judecată de JK Rowling dacă îi vor folosi personajele acesteia.

Dezbatere de Ziua Culturii Naționale 2022: despre statutul lucrătorului cultural în România
Galerie Foto 15 ianuarie 2022, de ora 11.00, online

Poeme eminesciene traduse în limba turcă și puse în scenă de talentați studenți la UNATC (ZIUA CULTURII NAȚIONALE – 2022)

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul continuă seria manifestărilor culturale de marcare a evenimentelor din agenda de diplomație publică și culturală, de data aceasta, cu ocazia celebrării Zilei Culturii Naționale – 2022, sărbătorită în fiecare an, în data de 15 ianuarie.

Constantin Chiriac, Director General Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Președinte al Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, mesaj cu prilejul Zilei Culturii Naționale

Când se aniversează cultura română, câteva zile se instaurează o solemnitate scorțoasă, plină de cuvinte mari și de ditirambi care nu au nimic de-a face cu ce înseamnă cu adevărat limba românească, cultura românească, care sunt structura, scheletul ființării neamului nostru.

Primul muzeu de artă națională din București se vizitează gratuit de Ziua Culturii Naționale

Muzeul Municipiului București oferă, de Ziua Culturii Naționale, acces gratuit la vizitarea celui dintâi muzeu de artă națională din București deschis în 1905 de doctorul Nicolae Minovici și un spectacol online de muzică și poezie susținut de soprana Arlinda Morava, mezzosoprana Adriana Alexandru la pian și actrița Theodora Stanciu.

CEL MAI BUN COPIL DIN LUME în premieră la 9G
Galerie Foto Luna ianuarie aduce noutăți la 9G la TNB. După lansarea celei de-a VIII-a ediții a concursului de proiecte, cu un nou Regulament de desfășurare, mult mai ofertant pentru tinerii artiști (detalii complete pe www.tnb.ro), pe 21, 22 și 23 ianuarie, începând cu ora 19:00, la Sala Mică a Teatrului Național are loc cea mai recentă premieră 9G: CEL MAI BUN COPIL DIN LUME, one-woman show de ALINA ȘERBAN.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Culturii: Ne dorim ca 2022 să ne aducă mai aproape de normalitate

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit în mesajul transmis de Ziua Culturii Naționale despre Mihai Eminescu, artiști, Uniunea Europeană, PNRR și pandemie. Ne dorim ca anul 2022 să ne aducă mai aproape de normalitate, a spus șeful statului.

Teatrul Tineretului „Metropolis” sărbătorește 15 ani de existență

15 ani de emoții puternice, de aplauze frenetice și de spectacole memorabile. Tot atâția ani de proiecte de succes, la care se adaugă numeroase evenimente și debuturi ale tinerilor artiști. Cam așa ar putea fi descriși, în linii mari, cei 15 ani de existență pe care tocmai i-a împlinit Teatrul Tineretului „Metropolis” și pe care îi va aniversa printr-o serie de surprize pregătite publicului larg.

„Baby Shark” devine primul videoclip de pe YouTube care a atins 10 miliarde de vizualizări

Cântecul pentri copii „Baby Shark” a atins 10 miliarde de vizualizări pe YouTube, fiind cel mai vizionat videoclip de pe platformă, un record pe care l-a stabilit în noiembrie 2020, precum și singurul care a atins acest număr de vizionări, anunță CNN.

Misterioasa viață a lui Nostradamus, cel mai mare prezicător din istoria lumii
Galerie Foto Jurnalul vă oferă marți un roman istoric trepidant.

Iubire, vinovăție, gelozie. Într-un cuvânt, familii

Relațiile dintre mame și fiicele lor, dintre mame și fii lor și în general relațiile de familie și din familii  sunt o sursă permanentă de inspirație pentru scriitori, poate și pentru că sunt pe de o parte  atât de complexe și complicate pe cât de simple și firești sunt de cealaltă parte.

Mihai Eminescu, bizareriile ultimilor 6 ani din viața unui poet sclipitor
Galerie Foto De ce voia Eminescu să se călugărească? De ce ascundea sume mari de bani și continua să se împrumute de la prieteni? De ce purta revolver? De ce-și dorea moartea? De ce ciupea femeile pe stradă? De ce a fost arestat la Iași? De ce, de ce, de ce … Toate aceste mirări și multe altele au fost în jurul poetului mutilat în ultima parte a existenței de o înspăimântătoare depresie din care nu s-a mai ridicat decât pentru a învia în spiritul și sângele României.

De ziua lui Eminescu, de Ziua Culturii Naționale

„Dintr-un popor nu rămâne nimic, decât cultura”. Cât adevăr era în spusele lui Mircea Eliade

Și vine vremea îndurării / John Grisham

Un roman plin de satisfacții, de inteligență, dramă și – mai ales – de empatie, cu personaje pe care mulți cititori le cunosc și le prețuiesc. Jake Brigance se trezește implicat într-un proces complicat atunci când curtea îl numește avocat pentru Drew Gamble, un băiat timid de șaisprezece ani acuzat de uciderea unui deputat local.

Actorii Teatrului de Comedie în rolul de muzeografi, de Ziua Culturii Naționale

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, vă invită sâmbătă 15 ianuarie 2022, la o vizită în regim gratuit a expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, precum și a celor cinci case memoriale ale MNLR, care au aparținut scriitorilor Anton Pann, Tudor Arghezi, George Bacovia, Liviu Rebreanu și Ion Minulescu. 

Source</a