Prognoză specială pentru București. Urmează o perioadă cu caniculă și averse

0
226
Prognoză specială pentru București. Urmează o perioadă cu caniculă și averse Hepta

Meteorologii anunță că la București urmează o perioadă cu caniculă, dar și cu averse însoțite de descărcări electrice. Avertizarea este valabilă până în partea a doua a săptămânii viitoare.

Specialiștii au redactat două informări care vizează capitala. Astfel, până luni, la ora 9.00, vremea va fi călduroasă, iar după orele amiezii indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și posibil vijelie și grindină. În intervale scurte de timp se pot acumula cantități de apă în medie de 10…20l/mp.

Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Apoi, de luni, la ora 9.00, până joi, la ora 21.00 vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în zilele de miercuri și joi. Temperaturile maxime vor fi în creștere, de la 30 de grade în prima zi până la 35…36 de grade în ultima.

Temperaturile minime vor fi cuprinse îngeneral între 18 și 20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în orele amiezilor și ale serilor, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Source</a