Programul de Internship al Guvernului are anul acesta 100 de locuri alocate

0
344

Primii stagiari ai ediţiei a VIII-a a Programului Oficial de Internship al Guvernului şi-au început, joi, activitatea, urmând ca timp de două luni, respectiv în aprilie şi mai, studenţii selectaţi în prima etapă a ediţiei din acest an să facă parte din structurile aparatului de lucru al Executivului, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în prima etapă a ediţiei 2021 a Programului Oficial de Internship au fost disponibile 10 locuri, însă îşi vor desfăşura stagiul de practică în Palatul Victoria opt studenţi cursanţi la universităţi din România şi din străinătate.

Depunerea candidaturilor şi selecţia participanţilor în prima etapă a ediţiei din acest an a programului oficial au fost începute în luna februarie.

“Am dorit să oferim posibilitatea celor mai valoroşi şi determinaţi studenţi să facă stagiu de practică în Guvernul României, în pofida dificultăţilor pandemiei. M-am implicat personal în procesul de selecţie, unul foarte riguros şi după standarde ridicate. Le doresc succes şi, cum le-am spus şi direct atunci când i-am întâmpinat la Palatul Victoria, acest stagiu să fie începutul unei frumoase cariere”, a afirmat premierul Florin Cîţu, citat în comunicat.

Sursa citată precizează că ediţia din acest an a Programului Oficial de Internship al Guvernului este organizată având în vedere situaţia crizei sanitare şi ţinând cont de respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19.

Pentru acest an sunt alocate 100 de locuri în patru etape, după cum urmează:

I. aprilie – mai : 10 locuri (au fost ocupate opt locuri)

II. iunie – iulie: 30 locuri

III. august – septembrie: 40 locuri

IV. octombrie – noiembrie: 20 locuri

Totodată, Executivul menţionează că înscrierea pentru selecţie a tinerilor studenţi se va face pe adresa de e-mail cabinet.pm@gov.ro şi detaliază calendarul selecţiei pentru următoarele trei etape:

– Etapa a II-a: iunie – iulie

depunere candidaturi: 15 aprilie – 10 mai

evaluare candidaturi: 11 mai – 14 mai

anunţarea rezultatelor: 18 mai

– Etapa a III-a: august – septembrie

depunere candidaturi: 7 iunie – 30 iunie

evaluare candidaturi: 1 iulie – 9 iulie

anunţarea rezultatelor: 15 iulie

Etapa a IV-a: octombrie – noiembrie

depunere candidaturi: 2 august – 31 august

evaluare candidaturi: 1 septembrie – 10 septembrie

anunţarea rezultatelor: 15 septembrie

Sunt reamintite şi condiţiile de înscriere:

Curriculum Vitae;

Scrisoare de intenţie;

Adeverinţă de la instituţia de învăţământ, care să cuprindă, pentru elevi, media generală a anului anterior – integralist;

Pentru absolvenţii de liceu: copie diplomă/adeverinţă Bacalaureat;

Pentru studenţii din anul I: copie diplomă/adeverinţă Bacalaureat;

Pentru studenţii din anii: al II-lea, al III-lea şi al IV-lea sau anii terminali din alte domenii: media din anul anterior – integralist;

Pentru masteranzii din anul I: copie diplomă/adeverinţă licenţă universitară/facultate;

Pentru masteranzii din anul al II-lea sau din anii terminali din alte domenii: media din anul anterior de master – integralist;

“Pentru departajare în procesul de selecţie a candidaţilor pentru Programul Internship 2021, se vor depune şi alte documente/adeverinţe, diplome, certificate care atestă implicarea în diverse proiecte, programe, activităţi extra-didactice/ voluntariat organizat în proiecte, evenimente etc.”, se mai spune în comunicat.

Source