Protest de amploare în Capitală faţă de restricţiile anti-Covid

0
176

Restricţiile impuse de autorităţi i-au făcut pe protestatari să iasă din nou în stradă şi în această seară. După ce weekendul trecut în jur de 15.000 de oameni au ieşit la protest, se pare că cetăţenii au decis să repete acţiunea, potrivit România TV.

Protestatarii au început să se strângă în Piaţa Universităţii încă de pe la orele 16:00. Aceştia sunt revoltaţi că restrictiile impuse nu au adus schimbări în bine şi că le sunt încălcate drepturile.

Sute de jandarmi s-au mobilizat şi au împânzit străzile capitalei. Sediile ministerelor au fost încojurate de garduri, iar negociatorii fac apel la calm şi la respectarea restricţiilor.

Întrebaţi pentru ce protestează, manifestanţii au răspuns că paşaportul digital verde nu ar trebui introdus în spaţiile deschise şi închise şi reclamă şi testarea şi vaccinarea anti-Covid în şcoli.

Protestatarii au decis să iasă în stradă în perioada în care în ţara noastră, au fost înregistrate peste 14.000 de infectări zilnice cu Covid, iar spitalele nu mai reuşesc să facă faţă numărului uriaş de pacienţi. Secţiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din ţară nu mai au paturi libere de multe zile, iar medicii atrag atenţia că situaţia se va înrăutăţi şi sistemul medical va intra în colaps.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here