Putin a cerut un nou sistem pentru blocarea conţinutului ”toxic” de pe internet

0
307

Duminica, 30 Ianuarie 2022, ora 07:59

104 citiri

Vladimir Putin a ordonat administraţiei sale să ia în considerare un nou sistem pentru a interzice conţinutul ”toxic” de pe internet, care ar urma să fie folosit ”pentru protejarea minorilor”. Detaliile nu au fost făcute publice.

Noul sistem, cuprins într-o listă de ordine prezidenţiale de pe site-ul Kremlinului, este descris ca un ”registru autoreglementat al conţinutului toxic” care ar urma să fie folosit ”pentru protejarea minorilor”.

Kremlinul ar urma să-l analizeze până la 1 iunie. Informaţii despre acest ordin au fost publicate pentru prima dată de presa rusă sâmbătă.

Putin a făcut aluzie la planuri pentru o combatere mai radicală a conţinutului online, dând vina pe internet pentru corupţia tinerilor şi pentru că a alimentat protestele de stradă ale oponenţilor politici consideraţi extremişti de către autorităţi.

Rusia a intensificat anul trecut presiunea asupra companiilor străine de tehnologie, impunând penalizări, inclusiv o amendă de aproape 100 de milioane de dolari împotriva Google, pentru că nu a şters conţinutul interzis.

În decembrie, Putin şi-a exprimat sprijinul pentru o propunere a unui membru al consiliului său pentru drepturile omului pentru un nou mecanism voluntar de interzicere a conţinutului toxic, pe care platformele online ruse ar fi de acord în schimbul unui tratament preferinţial în faţa platformelor străine.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here