Președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre regretele sale legate de căderea Uniunii Sovietice în 1991, dezvăluind că a fost nevoit să lucreze ca șofer de taxi pentru a-și completa veniturile, scrie BBC.
Problemele economice declanșate de prăbușirea URSS i-au forțat pe mulți ruși să caute noi modalități de a câștiga bani.
Putin a descris destrămarea ca fiind prăbușirea Rusiei istorice.
Remarcile ar putea alimenta speculațiile cu privire la intențiile sale față de Ucraina, o fostă republică sovietică.
Rusia a adunat peste 90.000 de soldați la granița cu Ucraina și există temeri că plănuiește o invazie. Rusia neagă acest lucru, acuzând Ucraina de provocare și căutând garanții împotriva expansiunii NATO spre est.
Comentariile lui Putin provin dintr-un film documentar intitulat “Rusia, ultima istorie”.
“A fost o dezintegrare a Rusiei istorice sub numele de Uniunea Sovietică”, a spus el, adăugând că în Occident se credea că dezintegrarea în continuare a Rusiei este doar o chestiune de timp.
Este binecunoscut faptul că Putin consideră colapsul URSS ca fiind o tragedie, dar remarcile sale despre dificultățile sale personale din acea perioadă sunt noi.
„Uneori a trebuit să câștig bani în plus”, a spus el. “Adică, să câștig bani în plus cu mașina, ca șofer privat. Este neplăcut să vorbesc despre asta, ca să fiu sincer, dar din păcate așa a fost”.
La acea vreme, taxiurile erau o raritate în Rusia, iar multe persoane particulare făceau aceste tipuri de seervicii străinilor pentru a se descurca. Unii chiar foloseau ca taxiuri vehicule de serviciu, cum ar fi ambulanțele.
Putin este un fost agent al serviciului de securitate sovietic, KGB. Cu toate acestea, la începutul anilor 1990, el a lucrat în biroul primarului din Sankt Petersburg, Anatoly Sobchak. El susține că a demisionat din KGB după lovitura de stat din august 1991 care a dus la destrămarea URSS.
(sursa: Mediafax)
Președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre regretele sale legate de căderea Uniunii Sovietice în 1991, dezvăluind că a fost nevoit să lucreze ca șofer de taxi pentru a-și completa veniturile, scrie BBC.
Președintele Senatului, Florin Cîțu, a declarat, luni, după ședința coaliției de guvernare, că discuțiile au vizat scheletul legii bugetului. „Ar trebui să avem un buget aprobat până pe 23 decembrie”, a spus președintele PNL.
Ordonanța privind sprijinul pentru pensionarii cu venituri mici intră marți în procesul de avizare, astfel că 2,5 milioane de români, beneficiari ai acestui sprijin, nu vor primi, în luna ianuarie, mai puțin de 2.200 de lei, a spus, luni, ministrul Muncii, Marius Budăi.
Președintele USR, Dacian Cioloș, spune că, prin excluderea judecătorului Cristi Dănileț din magistratură „ne compromitem iremediabil parcursul european” și că noua coaliție PNL, PSD, UDMR încep „distrugerea justiției”.
Numărul mare de pasageri pe fluxul de intrare în țară a impus suplimentarea personalului de control la sosiri pe Aeroportul Internațional Henri Coandă. Personalul care controlează declarațiile la intrarea în România va fi dublat de marți, informează CN Aeroporturi București.
Aproape 33.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Dintre acestea, doar 6.312 s-au vaccinat cu prima doză.
Autoritățile din Marea Britanie au anunțat luni că varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte într-un „ritm fenomenal” şi reprezintă aproximativ 40% din totalul infecţiilor din Londra.
Cel puțin un pacient infectat cu varianta Omicron a virusului SARS CoV-2 a murit, a anunțat premierul Marii Britanii, Boris Johnson.
Premierul Nicolae Ciucă a dispus Corpului de Control al Guvernului să verifice achiziția testelor de salivă.
Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au descoperit că vaccinarea cu două doze nu furnizează suficienţi anticorpi neutralizanţi împotriva variantei Omicron a coronavirusului, ceea ce indică faptul că este posibil să se înregistreze o creştere a numărului de infecţii şi la persoanele vaccinate.
Rusia se va expune unor “consecinţe masive” şi va suporta “costuri severe” în cazul unei agresiuni militare împotriva Ucrainei, avertizează Grupul statelor puternic industrializate (G7).
Ministerul Justiției va propune Guvernului sesizarea Parlamentului cu proiectul legii de desfiinţare a SIIJ şi modificarea legilor Justiţiei pe parcursul sesiunii parlamentare care va începe la 1 februarie 2022, a declarat, luni, Cătălin Predoiu, la reuniunea cu reprezentanţii Comisiei Europene.
Curtici, din judeţul Arad, este singurul oraş din România care mai are o rată de infectare cumulată la 14 zile ce depăşeşte 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori şi anume o incidenţă de 3,9, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
Rusia va riposta armat dacă NATO și SUA nu oferă garanții pentru stoparea avansării spre est și se apropie de frontierele țării, avertizează ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, scrie EFE.