Restricții de navigație pe două lacuri din țară

0
201

Restricții de navigație pe două lacuri din țară

Pe lacurile Tarnița și Fântânele a fost interzisă navigația ambarcațiunilor care utilizează combustibili fosili, în continuare fiind permise cele electrice, cu vâsle, vele sau pedale, arată un ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

“Am semnat un ordin de ministru prin care impunem măsuri stricte privind navigaţia ambarcaţiunilor pe lacurile Tarniţa şi Fântânele. Astfel, este interzisă navigaţia oricărei ambarcaţiuni propulsate cu combustibili fosili. Sunt permise numai cele electrice, cu vele, vâsle sau pedale. Municipiul Cluj se aprovizionează cu apă din aceste lacuri, iar poluarea lor nu poate fi acceptată. De asemenea, nici poluarea fonică nu va mai exista, ceea ce este un lucru extraordinar atât pentru rezervaţia naturală din jurul lacurilor, cât şi pentru turiştii care petrec o vacanţă acolo”, a scris demnitarul pe Facebook.

Viteza maximă permisă este de 15 km/h, iar zonele de navigaţie şi cele de înot vor fi clar delimitate pentru siguranţa turiştilor.
“Prin ordinul de ministru se instituie şi amenzi contravenţionale pentru nerespectarea acestor reguli. Supravegherea respectării regulamentului, precum şi aplicarea de sancţiuni cade în sarcina autorităţilor locale. Clujenii au dreptul la apă curată, turiştii au dreptul la linişte, siguranţă şi apă în care pot înota fără a fi expuşi la substanţe toxice. Şi, nu în ultimul rând natura – fauna şi flora – din zonă are dreptul să fie protejată prin aplicarea unor măsuri, care nu pot fi catalogate altfel decât de bun simţ”, a precizat Drulă. 

 

Restricții de navigație pe două lacuri din țară

Pe lacurile Tarnița și Fântânele a fost interzisă navigația ambarcațiunilor care utilizează combustibili fosili, în continuare fiind permise cele electrice, cu vâsle, vele sau pedale, arată un ordin…

Loteriile online - De ce sunt unul dintre cele mai iubite jocuri de noroc din România?

Industria iGaming este o sursă inepuizabilă de divertisment, care oferă și șansa de obținere a unor premii, majoritatea fiind sub formă de bani. Una dintre cele mai îndrăgite este cea de…

BVB: Guvernanța corporativă adaugă valoare oricărei companii și o face atractivă pentru investitori

Guvernanța corporativă asigură conducerea eficientă a companiei, ceea ce o face atractivă pentru investitori, a precizat președintele BVB, Radu Hanga. “Guvernanţa corporativă nu este un concept teoretic. …

ANRE a amendat furnizorii de gaze pentru întârzierea răspunsurilor către consumatori

Mai multe controale au fost desfășurate la furnizorii de gaze naturale și au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 400.000 de lei pentru că nu au răspuns la timp sesizărilor depuse de…

România, printre statele UE cu cel mai mare deficit de cont curent

România se află printre statele UE cu cel mai mare deficit de cont curent, cu minus 3 miliarde de euro în primul trimestru din 2021, fiind depășită doar de Franța, cu minus 11 miliarde de euro. UE a înregistrat…

Anchetă a Comisiei Europene la TAROM. Statul român a acordat companei 190 de milioane de euro

Comisia Europeană a început o anchetă asupra măsurilor de sprijin acordate de statul român companiei aeriene TAROM. Acestea se riidică la 190 de milioane de euro iar executivul comunitar vrea să stabilească…

Cele patru mari avantaje ale robotizării industriale

Un model de robot industrial colaborativ poate îndeplini o mulțime de misiuni, care sunt din ce în ce mai diverse pentru a ajuta operatorii în sarcinile lor, efectuând gesturi repetitive.  Cele mai mari…

România ar putea primi un miliard de euro pentru hidrogen

România poate primi un miliard de euro din fonduri europene pentru producerea, transportul şi utilizarea de hidrogen, a declarat Corina Atanasiu, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi…

Ultima zi de depunere a cererilor pentru fonduri europene a tinerilor fermieri din diaspora

Tinerii din diaspora care vor să se mute în mediul rural pot să acceseze fonduri europene prin depunerea unor cereri la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), până astăzi, ora…

Cele mai simple metode care te pot ajuta să economisești bani

Doar una din cinci persoane reușește să facă economii. Deseori este vorba despre venituri insuficiente, dar de cele mai multe ori este din cauză că lipsește o strategie. Economiștii susțin că, indiferent de…

BNR: În criza pandemică, avuţia netă a populaţiei a crescut cu aproape 15%

Avuţia netă a populaţiei se situează la un nivel maxim istoric, după o creştere de 14,7% în septembrie 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, potrivit Raportului anual al BNR pentru 2020. Activele…

Pe piaţa gazelor din Europa de Est, interesele locale iau faţa alianţelor regionale 

Cu toate că nu au propriile resurse de gaze naturale, mai toate ţările din Europa de Est se visează sau au cochetat cândva cu ideea de a fi jucători importanţi pe această piaţă, şi nu doar simpli consumatori,…

Preţurile pe burse ale unor materii prime au început să scadă

Preţurile unor materii prime, de la porumb, grâu şi soia la petrol şi cherestea sunt în scădere pe pieţele internaţionale pe fondul dorinței Chinei de a calma boom-ul din acest sector şi al aprecierii…

Bursele de pe Wall Street la noi maxime, după datele solide din luna iunie

Bursele de pe Wall Street au urcat la noi maxime, S&P pentru a șaptea zi la rînd, după ce datele privind locurile de muncă din iunie au indicat creșteri ale numărului de noi angajări, pe fondul unei…

Ministerul Finanțelor a crescut plafoanele și a prelungit valabilitatea Programului IMM Invest

Comisia Europeanã a aprobat solicitarea Ministerul Finanțelor, adresatã în baza Cadrului temporar pentru mãsuri de ajutor de stat, de a prelungi programul IMM Invest România și subprogramul Agro IMM Invest, încep…

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here