Reţeaua de sănătate Regina Maria inaugurează un cabinet dedicat testărilor COVID

0
29

Reţeaua de sănătate Regina Maria inaugurează un centru dedicat exclusiv testărilor pentru COVID-19, în incinta staţiei de carburanţi Rompetrol aflată în proximitatea aeroportului Henri Coandă, la km 15 al celei mai importante artere rutiere din România – DN1, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Beneficiul adus de această nouă locaţie este testarea rapidă pentru cei care au nevoie de un test antigen sau RT-PCR, necesar călătoriei în străinatate.

În această locaţie, sunt recoltate teste rapide antigen, ale căror rezultate se eliberează în maximum 15 minute, odată cu buletinul de analize aferent. Rezultatele testelor RT-PCR recoltate în noua locaţie sunt eliberate în urgenţă, în maximum 8 ore. Buletinele de analize se eliberează automat în limbile română şi engleză şi, în plus, prezintă codul unic QR, care asigură trasabilitatea şi calitatea rezultatelor. Prin simpla scanare a codului QR, se poate verifica autenticitatea rezultatului, prin vizualizarea variantei digitale a buletinului de analize.

“Toate datele ştiinţifice pe care le avem la dispoziţie, precum şi poziţia Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, ne arată că varianta Delta a devenit dominantă în Europa şi din acest motiv este nevoie de un efort consistent şi constant pentru testare susţinută, care să vină la pachet cu continuarea vaccinării. Iar testarea înainte de a pleca din ţară sau la întoarcerea din zone cu risc epidemiologic crescut ne vor ajuta să prevenim transmisia comunitară. De aici a plecat necesitatea unui cabinet mobil uşor de accesat, în proximitatea aeroportului, cu rezultate eliberate rapid pentru călătorii în siguranţă.”, declară Fady Chreih, CEO al Reţelei de sănătate REGINA MARIA.

Amplasarea centrului de testare în incinta uneia dintre cele mai tranzitate benzinării din zona aeroportului a fost posibilă după ce ROMPETROL DOWNSTREAM a pus la dispoziţie spaţiul necesar recoltării probelor pentru efectuarea testelor. Astfel, clienţii Rompetrol au acces la un serviciu suplimentar, orientat către efectuarea călătoriilor în deplină siguranţă, în contextul pandemic. Caravana de testare va fi disponibilă în perioada august – octombrie, perioadă în care afluxul de călători pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” este la un nivel ridicat.

Centrul inaugurat astăzi reprezintă un proiect pilot, iar dacă rezultatele parteneriatului vor fi cele scontate, nu este exclus ca astfel de centre să apară şi în alte zone de tranzit în care ROMPETROL este prezent.

“Este important să le asigurăm clienţilor noştri servicii suplimentare pentru a transforma vizita în benzinărie într-una extrem de eficientă. Astfel, pe lângă oferirea unui serviciu suplimentar important, acela al testării în perioada pandemiei, printr-o singură vizită, clienţii pot face plinul cu carburant, îşi pot face cumpărături în magazinul hei. Dar, mai important în contextul actual, KMG International (Rompetrol) a dovedit în ultimul an şi jumătate că este o companie responsabilă, prin susţinerea autorităţilor şi a personalului medical cu carburant, echipamente de protecţie sau achiziţionarea unei unităţi mobile de terapie intensivă”, declară Cătălin Dumitru, Chief Officer Retail & Marketing în cadrul KMG International (Rompetrol).

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here