Roblox şi Twitch, acuzate că încalcă drepturile de autor

0
233

Un grup de editori de muzică, care îi reprezintă în special pe Ed Sheeran, Ariana Grande şi The Rolling Stones, a făcut plângere contra platformei de jocuri video Roblox pentru încălcarea drepturilor de autor şi a luat măsuri contra serviciului de streaming Twitch, informează news.ro.

Roblox “a câştigat sute de milioane de dolari cerând jucătorilor să plătească de fiecare dată când transmit muzica pe platformă – profitând de lipsa de înţelegere a funcţionării copyright-ului”, acuză David Israelite, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Editorilor de Muzică (NMPA), într-un comunicat apărut miercuri.

“Şi apoi cu greu iau măsuri de a preveni încălcările sau a avertiza utilizatorii cu privire la riscurile pe care şi le asumă”, a continuat el.

NMPA a cerut daune de 200 de milioane de dolari pentru “exploatarea impertinentă de muzică de către Roblox fără drepturi necesare”.

“Suntem surprinşi şi decepţionaţi de aceste procese care constituie o neînţelegere totală a funcţionării platformei noastre Roblox”, a reacţionat compania, ale cărei aplicaţii şi jocuri sunt foarte folosite de copii.

Ea s-a apărat într-un comunicat de orice infracţiune, menţionând în special tehnologiile avansate care permit “detectarea şi interzicerea înregistrărilor neautorizate”.

NMPA a acuzat şi Twitch, populara platformă de difuzare de jocuri video live care aparţine Amazon.

Editorii înţeleg să intensifice eforturile lor pentru a forţa site-ul să retragă coloane sonore folosite fără permisiune.

“Utilizatorii Twitch sunt penalizaţi pentru că platforma nu plăteşte drepturile pentru muzică şi, atât timp cât va fi cazul, NMPA va continua să retragă muzica pentru care Amazon refuză să plătească”, indică organizaţia.

“Conversaţiile noastre cu deţinătorii de drepturi de autor pentru muzică, case de discuri sau editori, sunt energice şi continue şi noi vom continua să lucrăm cu ei pentru a stabili potenţiale demersuri care vor fi adecvate pentru serviciul Twitch şi comunitatea noastră”, a reacţionat un purtător de cuvânt al Twitch.

Source