Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a început săptămâna tot pe creştere, tendinţă menţinută pe tot parcursul ultimelor două săptămâni, şi a urcat la 1,81%, de la 1,79% vineri, potrivit datelor BNR.
Conform Ziarului Financiar, în urmă cu o săptămână, pe 27 septembrie, Robor era cotat la 1,67%.
Deocamdată, ROBOR la trei luni se menţine sub nivelul de la începutul anului 2021, când era cotat la 2,01% pe an.
Dobânda la care băncile se pot împrumuta de urgenţă de la BNR, prin facilitatea de credit Lombard, este de 1,75%.
ROBOR la 3 luni reprezintă dobânda la care băncile îşi acordă împrumuturi cu o maturitate la trei luni.
Totodată, ROBOR este indicatorul monetar în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele de consum şi ipotecare acordate în lei înainte de luna mai 2019.
Pentru creditele retail noi în lei din primăvara anului 2019 a fost introdusă o nouă referinţă – indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor – IRCC, care a înlocuit ROBOR.
Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a început săptămâna tot pe creştere, tendinţă menţinută pe tot parcursul…
Guvernul vrea să crească salariul minim pe economie cu aproape 11%, ceea ce se traduce cu o creștere netă de 10% iar majorarea se va aplica de la începutul anului viitor, potrivit unor surse…
Preţurile producţiei industriale s-au scumpit cu 15,9% în august 2021 comparativ cu aceeaşi lună din 2020, atât pe piața internă cât și externă, arată INS. Per total, acestea au…
„Va fi o lege în Parlament, asumată de toate partidele. În octombrie, în această sesiune parlamentară, vreau să aprobăm Legea Offshore. Primul gaz scos din Marea Neagră va fi în 2026”, a declarat Virgil…
În timp ce, în trecut, anumite alimente, cum ar fi cafeaua, ciocolata și condimentele, erau produse de lux, astăzi aceste alimente sunt produse de bază în supermarketuri în multe țări dezvoltate. Schimbările cl…
România a luat 800 de milioane de euro de la UE pentru studii de fezabilitate şi nu a construit niciun kilometru nou de cale ferată. România a luat 800 milioane euro de la Uniunea Europeană pentru proiectări…
După mai bine de 500 de ani ca pilon de prosperitate pe dealurile Toscanei și după aproximativ un deceniu ca un sinonim al disfuncționalității, Banca Monte dei Paschi di Siena SpA pare să intre în ultimul…
Ministerul Finanțelor emite, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur începând cu 4 octombrie 2021. Acestea vor avea scadența la 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,50%, 4,00% și…
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) erau de 46,187 miliarde euro la 30 septembrie 2021, comparativ cu 46,730 miliarde euro la 31 august 2021, anunță BNR. La 30 septembrie 2021, rezervele…
Companiile cu volume foarte mari de curierat au tendința de a trece mai ușor peste pierderi. Problema principală pleacă de la inflexibilitatea procedurilor și globalizarea analizelor de rentabilitate. La acest…
Indicele ROBOR la trei luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a urcat, vineri, la 1,79%, de la 1,77, joi, potrivit datelor BNR. La…