România va avea un sistem pentru decriptarea materialelor online abuzive față de copii

0
257
România va avea un sistem pentru decriptarea materialelor online abuzive față de copii

Una dintre soluțiile pentru combaterea criminalității online împotriva copiilor este un sistem de decriptare a materialelor abuzive. Această soluție este cuprinsă în proiectul „Din grijă pentru copii”, pe care guvernul îl va adopta săptămâna viitoare.

Premierul Florin Cîțu a participat marți la prezentarea proiectului de act normativ pentru implementarea Programului Național de Suport „Din grijă pentru copii”. Conform premierului, acesta va fi adoptat de Guvern săptămâna viitoare.

„Măsurile din acest program sunt rezultatul a zeci de întâlniri și ședințe ale grupurilor tehnice de lucru care au adus la masă experți din instituțiile publice și din societatea civilă, precum și reprezentanții părinților și ai copiilor. Acest program acordă o atenție specială sănătății psiho-emoționale a copiilor. Este cu atât mai important, în contextul în care ne aflăm. Pandemia, restricțiile, izolarea, toate acestea i-au afectat pe cei mici, iar efectele se pot întinde pe termen mediu și lung”, a spus șeful Executivului.

Acesta a precizat că proiectul propune și soluții de combatere a criminalității online împotriva copiilor. „Din grijă pentru copii, România va avea un sistem informatic performant pentru analizare, sortare, profilare și decriptare a materialelor online cu caracter abuziv”, a anunțat Florin Cîțu.

Potrivit consilierului de stat Mădălina Turza, proiectul prevede acordarea a peste 70.000 de ore de consiliere gratuită pentru copii, dar și pregătiea a peste 7.000 de specialiști în acest domeniu.

De asemenea, proiectul prevede numirea unor inspectori școlari dedicați, dar și înființarea unui număr unic de urgențe pentru copii.

Mediafax

România va avea un sistem pentru decriptarea materialelor online abuzive față de copii

Una dintre soluțiile pentru combaterea criminalității online împotriva copiilor este un sistem de decriptare a materialelor abuzive. Această soluție este cuprinsă în proiectul „Din grijă pentru copii”, pe…

Vaccinarea anti COVID-19 la copiii sub 12 ani va fi posibilă de la sfârșitul acestui an

Este posibil ca până la sfârșitul acestui an să apară recomandarea din partea Agenției Europene a Medicamentului (AEM) pentru administrarea vaccinului Pfizer la copiii cu vârste între 5 și 11 ani, spune…

Vaccinarea antigripală se poate face simultan cu cea împotriva SARS-CoV-2

Vaccinarea antigripală se poate face simultan cu cea împotriva SARS-CoV-2, a declarat, marți, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), col. dr. Valeriu…

Cum sa alegi cel mai eficient ceai de slăbit?

Îți place ceaiul? Visezi să slăbesti câteva kilograme? Descopera din acest articol care sunt cele mai bune plante si ceaiuri pentru a slăbi eficient! Ceaiul este o băutură indragita de multe persoane, ce…

Noi descoperiri în privința defictului de fier

O echipă de cercetători chinezi au găsit factorii care ajută la distribuirea fierului în plante și vrea să aplice această descoperire pentru a găsi soluția la deficitul de fier la oameni, scrie agenția…

Capacitățile cognitive ale angajaților sunt afectate de aerul din birouri

Aerul respirat în birouri de către angajați le afectează capacitățile cognitive, având un impact negativ asupra puterii de concentrare, arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea…

Marea Britanie nu recomandă vaccinarea anti COVID-19 a copiilor sănătoși între 12-15 ani

Autoritățile române se grăbesc pentru campania de vaccinare în școli, fără să existe studii suficiente asupra efectelor tratamentului asupra acestei categorii de vârstă și în pofida faptului că…

Studiu: Rata mortalității este de 15 ori mai mare la persoanele nevaccinate

Rata mortalității este de 15 ori mai mare la persoanele nevaccinate față de cele vaccinate, arată un studiu realizat de Institutul Superior de Sănătate italian. Cel mai recent raport al Institutului Superior…

Explicaţiile psihologului: Cum recunoști un Don Juan?

Ați auzit vreodată pe cineva spunând că „el este un adevărat Don Juan”  sau „ei bine, nu sunt un Don Juan profesionist!”? Evident, este o referință punctuală la un personaj afemeiat pe nume Don Juan …

OMS nu mai crede că vaccinurile anti COVID-19 sunt soluția pentru oprirea pandemiei

Vaccinarea nu mai este considerată o soluție pentru oprirea pandemiei din cauza tulpinilor de COVID-19 care au redus șansa realizării imunității colective, spune directorul regional al OMS pentru Europa, Hans…

Voucherele pentru persoanele vaccinate anti COVID-19 se eliberează în 60 de zile de la rapel

Voucherele în valoare de 100 de lei pentru persoanele care vaccinate se eliberează în 60 de zile de la data administrării ultimei doze. Banii se dau imediat după ce ordinul va fi publicat în…

65% dintre copii au avut stări de anexietate în timpul pandemiei de COVID-19

Un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional, procentul crescând la peste 50% în cazul adolescenților. Stăriile au evoluat până la consecințe…

Un nou efect secundar al vaccinului anti COVD-19 produs de AstraZeneca

Sindromul Guillain-Barré este un efect secundar foarte rar al vaccinului anti COVID-19 produs de AstraZeneca, după cum a decis Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), scrie AFP. Au fost…

Analize care spun (aproape) totul despre starea de sănătate

Există câteva analize medicale extrem de simple și uzuale care, interpretate corect de medic, pot da indicații prețioase despre starea generală de sănătate și pun în evidență existența unor eventuale…

Un nou vaccin eficient împotriva infecției cu COVID-19

Vaccinul italian eVax împotriva COVID-19 are rezultate preliminare pozitive. 90% dintre voluntari au produs anticorpi sau au avut răspuns imunitar. Faza a doua de testare nu se poate face după planul stabilit ini…

Source</a