Românii au început să investească. Circa 100.000 de persoane au ales fondurile mutuale în 2021

0
211

Românii au început să investească. Circa 100.000 de persoane au ales fondurile mutuale în 2021 Rawpixel/Getty Images/iStockphoto Business Team Investment Entrepreneur Trading Concept

De la începutul anului 2021 şi până la finalul lunii noiembrie, aproximativ 100.000 de români au deveni investitori ai fondurilor mutuale, adică au devenit acţionari indirecţi la companii precum Romgaz, Banca Transilvania, Transgaz, dar şi Apple, Facebook, Microsoft, arată datele ZF.

Astfel, pe fondul revenirii burselor şi în contextul digitalizării procesului de investiţie, de exemplu prin aplicaţii cu plasamente recu­rente, numărul celor care sunt in­vestitori în fonduri mutuale era la final de noiembrie de circa 452.720 de persoane faţă de 351.100 la de­cembrie 2020. Aşadar o creştere de aproape 30%, potrivit calculelor rea­li­zate de ZF.

Doar în luna noiembrie nu­mărul celor care investesc în fon­duri a urcat cu circa 10.000 de persoane. Defalcat, la noiembrie 2021, cei mai mulţi investitori erau în fonduri de obligaţiuni, respectiv 261.000 de persoane, categorie ur­mată de fonduri multiactive respectiv 94.000 de persoane, cele de acţiuni 39.000 de investitori, randa­ment absolut 2.650 de investitori şi alte fonduri cu 57.000 de persoane.

Dobânda la titlurile de stat cu scadenţă la 10 ani a crescut cu 74% de la începutul anului 2021

Rata dobânzii la titlurile de stat cu scadenţă la 10 ani a crescut cu 74% de la începutul anului, ajungând la 5,18% înainte de Crăciun, potrivit unui analize realizată de Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică la Banca Transilvania.

Investițiile în construcții s-au ridicat la peste 47 miliarde de lei în primele 9 luni din 2021

Investiţiile nete în lucrări de construcţii au ajuns la 47,063 miliarde lei în primele 9 luni din 2021. Aceasta reprezintă 59,7% din totalul investiţiilor în economia naţională, în crerștere faţă de 56,2% în aceeași perioadă din 2020, arată datele INS.

Românii au început să investească. Circa 100.000 de persoane au ales fondurile mutuale în 2021

De la începutul anului 2021 şi până la finalul lunii noiembrie, aproximativ 100.000 de români au deveni investitori ai fondurilor mutuale, adică au devenit acţionari indirecţi la companii precum Romgaz, Banca Transilvania, Transgaz, dar şi Apple, Facebook, Microsoft, arată datele ZF.

Prețuri RECORD la electricitate în această săptămână. Scumpiri fără precedent la gaze naturale

Preţul spot al energiei electrice a ajuns la prețuri record în această săptămână, piaţa fiind marcată de un deficit de producţie şi de importuri masive, scrie ZF.

 A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii ianuarie 2022. Ce majorări se aplică

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat, vineri, pe pagina sa de Facebook că a început tipărirea taloanelor de pensie pentru luna ianuarie 2022.

ROBOR la 3 luni rămâne sub 3%. La ce valoare va ajunge în 2022

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, închide săptămâna la 2,98%, după ce a staţionat timp de două zile la 2,97%.

Consiliul Concurenței investighează două companii de telecomunicații pentru abuz de poziție dominantă

Consiliul Concurenţei a anunțat vineri că a declanșat două investigații ce vizează un posibil comportament abuziv al companiilor Orange România și, respectiv, RCS&RDS.pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

Virgil Popescu: Prețurile nu vor crește foarte mult în 2022, dar sigur nu vor mai fi cele din 2020 sau 2019

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a explicat cum va evolua prețul energiei în 2022 și că decizia Guvernului de a compensa este valabilă doar până în luna martie.

Fondurile Pilon II au crescut în 11 luni cu 9 miliarde de lei

Salariaţii care contribuie cu 3,75% din venitul brut lunar pentru administrarea privată obligatorie a economiilor pentru bătrâneţe, au virat 9 mld. lei (1,8 mld. euro) în primele 11 luni din 2021 în conturile celor mai mari investitori ai bursei româneşti – fondurile de pensii private Pilon II.

Romsilva a vândut 1,4 milioane de metri cubi de lemn către populație în primele 11 luni din 2021

Romsilva a vândut peste 1,463 milioane de metri cubi de lemn de foc pentru populaţie până la sfârșitul lunii noiembrie 2021. Preţul mediu a fost de184 de lei/mc, spune directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) – Romsilva, Teodor Ţigan.

CONPET S.A. achiziționează bunuri/servicii/lucrări

Polița RCA pentru o mașină medie costă dublu în decembrie, față de luna ianuarie a acestui an
Galerie Foto Piața asigurărilor RCA a explodat, anul acesta, într-un ritm fără precedent. Pentru un autoturism cu capacitate cilindrică medie, în luna ianuarie a anului curent, un proprietar plătea pentru o poliță obligatorie un tarif de minimum 630 de lei.

Băuturi de sărbători: care este diferența dintre șampanie și vin spumant?

Știați că șampania a fost descoperită accidental acum 500 de ani de către călugării francezi, care au considerat-o “vin stricat”? Trei sute de ani mai târziu, popularitatea băuturii începe să crească, fiind apreciată mai ales de aristocraţie.

Experții avertizează că ar putea dura încă doi ani criza globală a lanțului de aprovizionare

În Marea Britanie este o criză a alcoolului din cauza lipsei șoferilor, Canada se confruntă cu lipsuri la siropul de arțar, în timp ce în Australia este lipsă de uree, un aditiv esențial pentru camioanele diesel, iar în Noua Zeelandă este penurie de zahăr brun.

Interesele ONLINE ale copiilor. Topul căutărilor din toamna 2021

Copii au căutat pe internet îndeosebi păpuși Barbie, Lego, Coldplay, Genshin Impact și Poppy Playtime în toamna 2021, arată un studiu Karpersky. Cercetarea a studiat interesele copiilor în diferite domenii, precum jocuri, muzică și filme/desene animate.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here