RUGBY | Bernard Laporte, preşedintele FFR: Niciun component al delegaţiei Franţei, jucător sau membru al staff-ului tehnic, nu va mai avea voie să părăsească hotelul

0
91

Preşedintele Federaţiei franceze de rugby (FFR), Bernard Laporte, a declarat vineri că niciun component al delegaţiei Franţei, jucător sau membru al staff-ului tehnic, nu va mai avea voie să părăsească hotelul unde prima reprezentativă va fi cazată cu ocazia partidelor din Turneul celor Şase Naţiuni, scrie BBC.

05 Martie 2021, 17:32 (actualizat 05 Martie 2021, 18:34) |

Bernard Laporte

”Acest lucru va fi interzis cu desăvârşire”, a subliniat Laporte după ce partida dintre naţionala ”cocoşului galic” şi Scoţia, din etapa a 3-a, a fost amânată ca urmare a focarului de coronovirus izbucnit în lotul Les Bleus.

Galthie a fost unul dintre cei cinci membri ai staff-ului tehnic testaţi pozitiv la COVID-19, după meciul Franţei cu Irlanda (15-13) din 14 februarie, iar organizatorii Turneului celor Şase Naţiuni au decis să amâne meciul ”cocoşilor galici” cu Scoţia, din weekend-ul trecut, după ce 12 jucători francezi au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Bernard Laporte, preşedintele FFR, a recunoscut că Galthie a părăsit bula de antrenament a echipei Franţei pentru a urmări un meci de rugby al fiului său la Paris, dar a insistat că antrenorul a purtat mască de protecţie şi că nu a încălcat regulile impuse de protocolul anti-COVID-19.

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a ameninţat că va retrage autorizaţia echipei Franţei de a juca în Turneul celor Şase Naţiuni dacă investigaţia nu va fi efectuată temeinic, iar un oficial al FFR, Florian Grill, a solicitat weekend-ul trecut o anchetă independentă.

Franţa, care a câştigat primele sale două meciuri din Turneul celor Şase Naţiuni, urmează să înfrunte Anglia pe 13 martie, în deplasare. Francezii au pierdut însă primul loc în clasament din cauza nedisputării partidei cu Scoţia, de pe 28 februarie, fiind acum pe locul 2, cu 9 puncte, lider fiind Ţara Galilor, cu 14 puncte.

sursa agerpres

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here