Rusia consideră “inacceptabil” apelul la interzicerea participării sportivilor săi la Jocurile Olimpice 2024

0
60

Rusia a denunţat astăzi apelul la interzicerea participării sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice de vară din 2024, la o zi după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut o astfel de măsură, informează AFP.

11 Februarie 2023, 16:04 (actualizat 11 Februarie 2023, 16:09) Știrile TVR |

Steag Rusia

“Încercarea de a dicta condiţiile de participare a sportivilor la competiţiile internaţionale este absolut inacceptabilă. În prezent, asistăm la o dorinţă nedisimulată de a distruge unitatea sportului internaţional”, a declarat ministrul rus al Sportului, Oleg Matiţin, citat de agenţiile ruse de presă.

Vineri, Volodimir Zelenski a spus că prezenţa sportivilor ruşi la Jocurile de la Paris ar fi “un semn de violenţă şi impunitate”. El a făcut această afirmație în cadrul unei reuniuni online cu miniştrii Sportului din mai multe ţări.

Ucraina vrea să evite posibilitatea unei prezenţe a sportivilor ruşi şi belaruşi la JO 2024, inclusiv sub drapel neutru, preconizată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), fără să fi fost încă nimic decis în acest sens.

Autorităţile de la Kiev au ameninţat cu boicotarea competiţiei din capitala Franţei, în cazul participării sportivilor din Rusia şi Belarus.

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a denunţat într-o scrisoare din 31 ianuarie această intransigenţă ucraineană, care, potrivit acestuia, este “împotriva fundamentelor mişcării olimpice”.

“Ostilitatea” ucraineană faţă de prezenţa sportivilor ruşi este susţinută de aliaţii tradiţionali ai Kievului, precum Marea Britanie şi Polonia. Statele Unite, pe de altă parte, s-au declarat în favoarea compromisului de participare a rușilor sub drapel neutru.

Sursa: Agerpres

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here