Rusia vrea să fie mediator în Afganistan

0
273

Rusia doreşte să îşi asume rolul de mediator în rezolvarea crizei din Afganistan, alături de China, Statele Unite şi Pakistan, a declarat astăzi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, potrivit Reuters, citată de Digi24.

“Rămânem dedicaţi sarcinii de a stabili pacea şi stabilitatea pe teritoriul Afganistanului, astfel încât acesta să nu reprezinte o ameninţare pentru regiune”, a spus Lavrov în timpul unei vizite în Ungaria, scrie Agerpres.

El a adăugat că Rusia se opune ideii de a le permite refugiaţilor afgani să intre în Asia Centrală, fosta regiune sovietică care se întinde între Rusia şi Afganistan, sau ca SUA să aibă trupe în această zonă.

“În cazul în care credeţi că orice ţară din Asia Centrală sau din altă parte este interesată să devină o ţintă pentru ca americanii să-şi poată îndeplini iniţiativele, mă îndoiesc că cineva are nevoie de asta”, a afirmat şeful diplomaţiei ruse.

Rusia menţine legături strânse cu fostele republici sovietice din Asia Centrală şi consideră regiunea ca parte a sferei sale de interes, notează Reuters.

Source