Rusul Daniil Medvedev, mesaj important în plin război. Liderul mondial din tenisul masculin nu va reprezenta Rusia la Indian Wells

0
337

Joi, 10 Martie 2022, ora 12:59

91 citiri

Rusul Daniil Medvedev, liderul clasamentului ATP a făcut apel la pace în contextul conflictului din Ucraina, care i-a determinat pe oficialii din tenis să elimine orice menţionare a ţărilor lui de origine la turneul de la Indian Wells (California), informează Reuters.

“Mesajul meu este întotdeauna acelaşi: vreau pace în întreaga lume. Cred că fiecare jucător de tenis va spune acelaşi lucru”, a declarat Medvedev înaintea debutului turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells.

Întreaga comunitate a tenisului s-a mobilizat pentru a veni în sprijinul poporului ucrainean greu încercat în această perioadă. Foştii lideri mondiali Maria Şarapova şi Andy Murray s-au angajat să sprijine fondurile de ajutorare a copiilor afectaţi de invazie, în timp ce poloneza Iga Swiatek încurajează oamenii să susţină organizaţiile umanitare şi s-a declarat mândră de faptul că ţara sa îi primeşte pe refugiaţii ucraineni.

Swiatek va purta o mică panglică în culorile drapelului ucrainean la meciurile de la Indian Wells şi speră ca şi alţii să facă acelaşi lucru.

În timp ce jucătorii ruşi şi belaruşi nu vor putea fi identificaţi după simbolurile ţărilor lor, ucraineanca Daiana Iastremska, fugită din calea războiului împreună cu sora ei mai mică, a afişat miercuri culorile galben-albastru ale drapelului ţării sale, la meciul pierdut în faţa franţuzoaicei Caroline Garcia.

Iastremska, în al cărei palmares figurează trei titluri WTA, s-a angajat să doneze premiul în bani obţinut la turneul de la Lyon, unde a ajuns până în finală, săptămâna trecută, pentru a ajuta Ucraina.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, în cel mai mare atac armat asupra unui stat european din 1945. Moscova a calificat această invazie drept o “operaţiune militară specială”.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here