Sat din Epoca Bronzului, descoperit pe fundul unui lac din Elvetia. Cum s-a pastrat asezarea dupa 3.000 de ani in adancuri

0
84

Oamenii de stiinta au fost uimiti sa faca o descoperire neobisnuita pe fundul lacului din portul Lucerna, Elvetia, o adevarata comoara arheologica de care nu se stia. Vestigiile se afla acolo de 3.000 de ani, fiind ramasitele unui sat din Epoca Bronzului.

Acest lucru dezvaluie ca Lucerna este cu doua milenii mai vechi decat se credea pana acum, au anuntat oamenii de stiinta din Tara Cantoanelor, potrivit Swiss Info.

Urmele satului antic au iesit la iveala in timp ce o firma amplasa o conducta in zona portului orasului elvetian. Multe gramezi de lemn au fost gasite in lacul din zona, iar acesta a facut obiectul cercetarilor arheoilogice.

Dar acestea nu au dat niciun indiciu ca sub apa s-ar afla o asezare veche de trei milenii. Satul a fost ascuns investigatiilor din anii anteriori datorita faptului ca el se gaseste sub strat gros de noroi, care acopera fundul lacului.

Au fost gasite ramasitele unor locuinte pe piloni, iar datarea lor a dezvaluit ca ele provin din Epoca Bronzului, din jurul anului 1.000 i.Hr.

Descoperirea din portul Lucerna coincide cu cea de-a 10-a aniversare a includerii in Patrimoniul UNESCO al “locuintelor preistorice din zona AlpilorT. Dintre cele 111 situri istorice, 56 dintre acestea sunt situate in Elvetia, iar 3 in cantonul Lucerna, conform Le Temps.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here