Scenariul galben se prelungeşte cu încă 14 zile în Municipiul Galaţi

0
102

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a adoptat o hotărâre prin care, începând de luni, municipiul reşedinţă rămâne pentru 14 zile în scenariul galben, după ce rata de infectare COVID-19 a ajuns la 2,29/1.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni, au informat, luni, reprezentanţii Prefecturii Galaţi, informează Agerpres.

“Începând cu data de 15 martie, ora 0,00, pentru unitatea administrativ-teritorială Galaţi, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 293 din 10 martie privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în hotărârea CJSU Galaţi.

În aceste condiţii, restaurantele şi celelalte localuri de alimentaţie publică, teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole, precum şi cazinourile şi sălile de jocuri de noroc mai pot funcţiona la interior, doar în limita a 30% din capacitate.

De asemenea, rămân în continuare valabile restricţiile impuse la nivel naţional, cum ar fi închiderea magazinelor la ora 21,00, restricţii de circulaţie după ora 22,00, masca obligatorie în spaţiile deschise şi închise.

În judeţul Galaţi, din 65 de localităţi două sunt în scenariul roşu şi nouă în cel galben, potrivit Agerpres.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here