Sectorul britanic de retail va trece printr-un “tsumnami al inchiderilor” de magazine. Cere extinderea moratoriului privind plata chiriilor

0
214

Sectorul britanic de retail va trece printr-un “tsumnami al inchiderilor” de magazine, daca guvernul nu va extinde un moratoriu privind exercitarea agresiva a recuperarii chiriilor restante, potrivit grupului de lobby British Retail Consortium (BRC), transmite Reuters.

Potrivit unui sondaj, doua treimi dintre retailerii britanici au fost informati de catre proprietarii spatiilor comerciale ca vor fi tinta unor actiuni in justitie pentru recuperarea chiriilor, de pa 1 iulie, cind va expira un moratoriu actual.

Multi comercianti britanici inclusi in categoria “neesentiali” au fost nevoiti in ultimele 15 luni sa isi opreasca activitatile in timpul numeroaselor carantine legate de Covid-19, acumuland datorii pentru chirii restante in valoare de 2,9 miliarde de lire sterline (4,1 miliarde dolari), potrivit BRC.

Pandemia a afectat grav sectorul de retail, iar date din aceasta industrie arata ca 1 din 7 magazine este deja nefunctional.

Sondajul realizat de BRC arata ca 80% dintre chiriasi afirma ca unii proprietari le-au dat termen de sub un an pentru a plati datoriile restante.

In lipsa unei actiuni, incheierea moratoriului va duce la inchiderea a mii de magazine, a declarat directorul general al BRC, Helen Dickinson.

Ea a cerut guvernului britanic sa permita prelungirea moratoriului referitor la chiriile restante pana la sfarsitul acestui an.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here