Situație ALARMANTĂ în mediul de afaceri. Sute de mii de firme active nu depun bilanțul contabil

0
394

Situație ALARMANTĂ în mediul de afaceri. Sute de mii de firme active nu depun bilanțul contabil

Circa 334.000 de firme active nu depun bilanțul contabil, anunță Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

“Unul dintre principalele noastre obiective este să luăm ţinta de pe piepturile celor care depun bilanţul şi să o punem oriunde în altă parte, dar nu pe ei. Ministerul de Finanţe şi Ministerul Justiţiei cred că trebuie să se aplece pe faptul că există 334.000 de societăţi care nu depun bilanţul în România şi care sunt în funcţiune şi active. Este o diferenţă colosală. Vorbim de 1.092.000 de societăţi vs 768.373 care, la 1 septembrie au depus bilanţul. Diferenţa trebuie să o analizeze statul român, pentru că ANAF, după cu ştim, se raportează la baza de date şi, bineînţeles, se duce în controale doar la aceştia. Din păcate, în România nu există mare pedeapsă dacă nu depui bilanţul”, spune acesta.

Totodată, acesta spunecă o atenție deosebită trebuie acordată importurilor. 

“Un lucru care ne preocupă, la Camera de Comerţ, este diplomaţia economică şi considerăm că pe termen scurt şi mediu singurul lucru pe care putem să-l facem este să analizăm cu mare atenţie cifra de la importurile României. Practic, trebuie să aducem şi să creăm acele investiţii în România care să satisfacă apetitul acesta al consumatorului român, fie că este persoană fizică sau juridică. Suntem şi promotori ai exportului, fără îndoială, dar mă uit la cifrele de la export. Ai 23.260 de exportatori în România, inclusiv cei care exportă un container pe an. Primii o sută fac 51% din exporturi, primii o mie fac 84% din exportul României. Exportul României este “confiscat” de capitalul străin care produce în România. De aceea vreau să ne uităm mai mult pe această cifră de 80,563 de miliarde de euro pe care România a importat-o anul trecut. Am avut un deficit al balanţei comerciale de 18,3 miliarde şi vă spun de pe acum că depăşim 20 de miliarde, anul acesta. În România, importul e pre-vândut, chiar nu e nimic pe stoc”, a spus Mihai Daraban.
 

Situație ALARMANTĂ în mediul de afaceri. Sute de mii de firme active nu depun bilanțul contabil

Circa 334.000 de firme active nu depun bilanțul contabil, anunță Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

Veniturile fiscale ale României au scăzut cu peste 3,5 mld. dolari în timpul pandemiei

Veniturile obținute din taxe și impozite în România au scăzut cu aproape 3,6 mld. dolari (3,18 mld. euro) în termeni reali, ajungând la 61,7 mld. dolari în timpul pandemiei, de la 65,3 mld. dolari înregistrate anul anterior, conform unui studiu realizat de rețeaua de firme de contabilitate UHY.

Datoria guvernamentală a scăzut la 552,3 miliarde de lei în primele 10 luni din 2021

Datoria guvernamentală a scăzut la 552,385 miliarde de lei în primele 10 luni ale acestui an, arată datele Ministerului Finanţelor. Aceasta  reprezintă 48,2% din PIB la sfârşitul lunii octombrie 2021.

(P) 400.000 tone metrice de cacao pe an și multă responsabilitate  

Aproape 400,000 de tone metrice de cacao anual – aceasta este cantitatea de cacao de care are nevoie una dintre cele mai mari companii producătoare de dulciuri, mâncare și mâncare de animale din lume pentru a produce îndrăgitele branduri de ciocolată Snickers, Mars sau M&M.

Voucherele şi tichetele vor fi emise exclusiv pe suport electronic din 2022

Voucherele şi tichetele vor fi emise exclusiv pe suport electronic în 2022. Măsura va ajuta la combaterea fraudei fiscale, arată un proiect de OUG, publicat de Ministerul Finanţelor.

Criza energiei a provocat un război al tomatelor în Europa

Pentru roşiile şi alte legume sau fructe care ar trebui să ajungă pe mesele europenilor la sfârşitul iernii şi începutul primăverii se duce o bătălie pe viaţă şi pe moarte.

România, penalizată cu cea mai mare rată a dobânzii la creditele pe termen lung din UE: 5,11% în noiembrie
Galerie Foto România a continuat și luna trecută să ocupe în UE prima poziție în topul țărilor cu cele mai scumpe împrumuturi, la mare distanță de plutonul țărilor central-europene cu regim valutar similar cu al nostru.

Agricultorii primesc banii pentru motorină aferenți semestrului III din 2021

Fondurile pentru plata motorinei folosite în agricultură au fost majorate cu aproape 188 de milioane de lei, ajungând astfel la un total de circa 757 de milioane de lei, transmite Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Guvernul a aprobat bugetul Trezoreriei Statului pe anul 2022

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, bugetul Trezoreriei Statului pe anul 2022.

România a înregistrat cea mai mare creștere a consumului din UE

România a înregistrat cea mai mare creștere a consumului din UE, ajungând de la 74% din media UE în 2018, la 60% din media UE în 2020, arată datele Eurostat. Alte state unde acesta s-a majorat semnificativ sunt Danemarca, Polonia, Ungaria, Lituania şi Bulgaria.

Situație GRAVĂ în turism. Peste 30% dintre angajați au plecat în ultimele 18 luni

Industria turismului a pierdut peste 30% din forța de muncă în ultimele 18 luni, potrivit preşedintelui Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile. Totodată, cazările în unitățile de turism au scăzut cu 2020.

70% dintre români vor să cumpere locuințe la cheie

Circa 70% dintre români  vor să cumpere o locuință complet finisată, arată un studiu al platformeilorde imobiliare storia.ro și olx.ro. Cercetarea s-a axat pe intenția cumpărătorilor, preț, vechimea clădirii, cererea din piaţă.

Transelectrica a obținut 23 de milioane de euro pentru construirea unei linii electrice în Dobrogea

Transelectrica a obţinut circa 23 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii energetice de transport, prima finanţare din Fondul pentru Modernizare.

Florin Georgescu, BNR: am ratat toate şansele de a adopta euro mai repede, noua țintă va fi 2029

Următorul raport privind trecerea la euro a României va stabili drept ţintă anul 2029, deci o amânare cumulând 15 ani faţă de termenul iniţial, respectiv un decalaj de 22 de ani de la intrarea în Uniunea Europeană (UE), spunei Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, citat de ZF.

Românii din străinătate au trimis acasă 3,4 miliarde de euro în 2020, peste investițiile străine

Cei 3,6 milioane de români care locuiesc şi lucrează oficial în străinătate au trimis anul trecut 3,4 mld. euro în ţară, marcând cel mai ridicat nivel al remitenţelor din rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, arată datele Eurostat.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here