SONDAJE: Conservatorul Nikos Christodoulides a câştigat alegerile prezidenţiale în Cipru

0
72

Fostul ministru cipriot de externe Nikos Christodoulides, sprijinit de formaţiuni conservatoare de dreapta sau de centru-dreapta, a câştigat astăzi al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în Cipru, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, relatează Agerpres.

Christodoulides, care a candidat ca independent, s-a impus cu un procent între 50,5% şi 53,5% (în funcţie de sondaj) în faţa fostului diplomat Andreas Mavroyiannis, care s-a prezentat la rândul său ca independent, dar a fost susţinut de formaţiunile progresiste, în special partidul de stânga AKEL.

Preşedintele în exerciţiu, Nicos Anastasiades, politician conservator provenit din partidul de guvernământ DISY, se află la putere din 2013 şi îşi încheie al doilea şi ultimul mandat de cinci ani permis de Constituţie.

Printre dosarele dificile cu care se va confrunta viitorul preşedinte se numără impasul negocierilor cu ciprioţii turci asupra reunificării insulei divizate, conflictele sociale generate de inflaţie sau de scandalurile de corupţie şi migranţii ilegali care debarcă în număr tot mai mare în Cipru.

Source