SORIN CIMPEANU: ‘În şcolile unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare’

0
164

Ministrul interimar al educaţiei, Sorin Cîmpeanu, explică rata scăzută de vaccinare din unele şcoli prin faptul că cel mai probabil directorii acelor unităţi de învăţământ sunt antivaccinişti. El a precizat că de mâine, Corpul său de control va verifica raportarea ratei de vaccinare în şcoli şi care sunt cauzele, dacă aceasta este una scăzută potrivit Digi24.

Sorin Cîmpeanu a pornit de la un exemplu pozitiv, o grădiniţă din Bucureşti care are rata de vaccinare de sută la sută, arătând că directorul şcolii are un rol foarte important. “Am contactat-o astăzi pe doamna director Elena Fulga, grădiniţa 111, rata de vaccinare sută la sută, 34 din 34, un exemplu absolut remarcabil. Directorul şcolii are un rol foarte important. Avem acest exemplu, mulţumesc public pentru modul în care într-o manieră demnă de un cadru didactic cu experienţă a ştiut să gestioneze relaţia cu colegii, care nu au fost toţi convinşi de la bun început, mi-a spus, să se vaccineze. Mai ales cei tineri au avut rezerve. Dar a luat acele măsuri care au condus la rata de vaccinare de sută la sută”, a relatat ministrul educaţiei, astăzi, la Digi24.

El a tras concluzia că acolo unde directorul este antivaccinist, se înregistrează şi o rată foarte scăzută de vaccinare. “Acolo unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare, acesta este adevărul. Şi nu este normal să fii cadru didactic, să fii un exemplu pentru elevi şi să nu înţelegi importanţa şi necesitarea vaccinării”, a recunoscut Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că de luni, Corpul de control va merge în şcoli pentru a verifica raportarea ratei de vaccinare.

“Corpul de control al ministrului educaţiei va merge mâine şi va vedea la faţa locului cazuri concrete. Am triplat numărul de echipe care vor fi. Verifică în primul rând respectarea regulilor sanitare, după care raportarea ratei de vaccinare şi în situaţii de genul acesta, care sunt cauzele pentru o rată de vaccinare de 12 la sută, ruşinoasă. Avem licee sanitare cu rată de vaccinare de 30 şi ceva la sută”, a spus ministrul educaţiei.

Pe de altă parte, ministrul educaţiei a menţionat că a crescut viteza de vaccinare în rândul profesorilor, după ce a anunţat că rata de vaccinare de 60 la sută în rândul personalului este criteriul după care se deschid şcolile cu prezenţă fizică. El a spus că de la 54 la sută cât erau raportările vineri, 29 octombrie, s-a ajuns la 68 la sută vineri, 5 octombrie.

În ceea ce priveşte vaccinarea elevilor, Sorin Cîmpeanu vorbeşte despre un “progres fantastic”. Dacă în prima săptămână de şcoală erau în medie 1.000 de elevi vaccinaţi zilnic, s-a ajuns la 1.700, apoi la 2.500, 3.500, 4.600 şi în final la 8.000 de elevi vaccinaţi zilnic. “Am depăşit pragul de 30 la sută vaccinare în rândul elevilor. Viteza de creştere a vaccinării în rândul elevilor este mult mai mare decât vitez de creştere a vaccinării la nivel naţional”, a punctat ministrul interimar al educaţiei.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here