Sorin Iftimi, unul dintre cei mai cunoscuți istorici ai Iașului, s-a stins din viață

0
347

Duminica, 14 Noiembrie 2021, ora 00:05

254 citiri

Unul dintre cei mai cunoscuți istorici ai Iașului, Sorin Iftimi, s-a stins din viață sâmbătă noapte, 13 noiembrie. Anunțul a fost făcut de Complexul Muzeal Moldova, instituție la care acesta lucra.

”Colectivul Complexului Muzeal Național „Moldova”, cu adâncă durere și nespusă părere de rău, anunță trecerea în neființă a colegului Sorin Ittimi, plecat mult prea devreme dintre noi. Munca sa exemplară, de cercetare istorică și muzeografică, valorificată prin numeroase expoziții și publicații, va rămâne un reper de urmat pentru toți colegii. Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis sâmbătă noapte Complexul Muzeal Moldova pe Facebook.

Despre această pierdere a scris și profesorul universitar Daniel Șandru, manager interimar la Opera Națională Română din Iași.

„Am avut extraordinara șansă de a colabora cu domnia sa în atâtea rânduri, tot atâtea ocazii de a-i putea admira profesionalismul, probitatea, onestitatea, modestia și fantastica știință de a povesti istoriile puțin știute ale Iașului!”, notează Daniel Șandru.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here