STUDIU ING BANK: Aproape doi din cinci români nu au bani rămaşi în buzunar la sfârşitul lunii

0
90

Un studiu realizat de Ipsos pentru ING Bank arată că 39% dintre români rămân fără bani până la sfârşitul lunii. Asta în timp ce 28% economisesc mai puţin ori s-au oprit din economisire cu totul din cauza preţurilor în creştere. Mai mult, 16% au declarat că au scos bani din unul sau mai multe conturi de economii în ultimele 12 luni.

Roxana Petria, Tribe Lead Customer Engagement ING Bank: “Studiul realizat în parteneriat cu cei de la Ipsos ne arată că românii au tendinţa să intre în economiile lor pentru a face faţă cheltuielilor curente. De asemenea, studiul ne indică o încetinire a numărului de clienţi care încep să economisescă deşi ne aflăm sub media europeană la acest capitol. Pe de-o parte, românii au nevoie de instrumente de economisire care să fie motivante, flexibile şi uşor de accesat. De aceea, Depozitul Bonus a revenit în oferta noastră cu dobanda tentantă de 3% pentru economiile noi în lei, iar dobanda contului ING Economii devine 0,75% începind cu 1 mai. Pe de altă parte, este necesară continuarea iniţiativelor de sprijin şi educaţie pentru sănătate financiară aşa cum sunt Cât ai spune leu şi Banometru în cazul ING.”

Pentru a sustine economisirea, ING Bank anunţă creşterea dobânzii acordate pentru conturile de economii în lei la 0,75% pe lună. Această măsură se adaugă relansării Depozitului Bonus în ING Home’Bank anunţată săptămâna trecută, cu o dobândă de 3% în primele 4 luni pentru conturile deschise în perioada aprilie-mai 2022. După cele 4 luni, dobânda revine la nivelul aferent contului ING Economii din acel moment. Cei care doresc să economisească pot accesa aceste instrumente de economisire fie 100% online din ING Home’Bank, fie printr-o vizită în reţeaua ING Office.

Pe fondul inflaţiei, aproape jumătate dintre romani spun că sănătatea lor financiară a fost afectată în ultimul an, iar 40% simt că se află în urmă cu finanţele personale. În ceea ce priveşte felul în care văd românii evoluţia situaţiei financiare în gospodăriile lor, părerile sunt împărţite. 34% spun că se va înrăutăţi în următoarele 12 luni, în timp ce 36% susţin că situaţia lor va rămâne aceeaşi.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here